Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire: ABD'nin yanında yer almayacağız

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, ABD'nin Avrupa'ya yönelik çelik ve alüminyum vergisi üzerinden sürdürdüğü tehdidin ortadan kalkmaması durumunda, Çin'e karşı Washington yönetiminin kampanyasında yer almayacaklarını açıkladı.

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire: ABD'nin yanında yer almayacağız

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD'nin Avrupa çeliği ve alüminyumuna uyguladığı vergi tarifesini feshetmediği sürece, Pekin yönetimine karşı Washington yönetiminin yanında saf tutmayacaklarını belirtti.

"KAFAMIZIN ÜZERİNDE DEMOKLESİN KILICI İLE YAŞAYAMAYIZ"

"Biz dostuz." diyen Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, "Kafamızın üzerinde gezdirilen Demoklesin Kılıcı ile yaşayamayız." ifadesini kullandı.

Bunun yalnızca ikili bir iş olamayacağını söyleyen Le Maire, "Eğer Çin ile tartışmaya girmek istiyorsak, öncelikle ABD'nin tehdidinden kurtulmalıyız." dedi.

"BUNU ABD'YE AÇIK BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİK"

Avrupa bölgesi ekonomi bakanları zirvesinde konuşan Portekiz Ekonomi Bakanı Mario Centeno ise, "Avrupa tabii ki bu küresel tartışmanın ulaştığı boyuttan memnun değil, bunu ABD'ye son derece açık bir şekilde ifade ettik." dedi. (Star.com.tr)

Tüm Dünya haberleri için tıklayın