Fas'tan İHA atağı... İsrail ile anlaştılar

İsrail basını, Fas'ın, İHA ve hava savunma sistemleri alımı için İsrail ile anlaştığını öne sürdü. Satışın İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Rabat ziyareti sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Fas'tan İHA atağı... İsrail ile anlaştılar

AA

Fas yönetiminin yüz milyonlarca dolar değerinde askeri insansız hava aracı (İHA) ve ileri teknoloji sistemlerini kapsayan silah alımı için İsrail ile anlaştığı bildirildi.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'ye göre, söz konusu gelişme İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Rabat ziyareti sırasında gerçekleşti.

Fas yönetimi, askeri İHA'lar ve İsrail'in geliştirdiği "Barak 8" hava savunma sisteminin de içinde yer aldığı milyonlarca dolarlık ileri teknoloji silah alımı için İsrail ile el sıkıştı.

Gantz'ın Fas ziyareti sırasında iki ülke arasında savunma alanında mutabakat zaptı imzalanmış, İsrail basını böylece Tel Aviv'in Fas'a silah satışının önünün açıldığını yazmıştı.

İsrail Savunma Bakanlığının açıklamasında da anlaşmanın, "iki ülke arasındaki savunma ilişkilerinin tanımlanması ve gelecekteki iş birliği için somut bir zemin oluşturduğu" belirtilmişti.

İsrail'in İngilizce yayın yapan Times of Israel gazetesi, "İsrail'in ilk defa bir Arap ülkesiyle böyle bir anlaşma imzaladığını" aktarmıştı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, iki ülke arasında geçen yıl imzalanan "ilişkilerin normalleştirilmesi" anlaşmasının ardından iki günlük ziyaret için salı günü ilk kez Fas'a gitmişti.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın