Fark gittikçe açılıyor! Brezilya'da ölümler doğumları geçti

Brezilya'nın Rio de Jeneiro şehrinde mart ayında 36 bin 437 kişi hayatını kaybetti. Doğanların sayısı ise 32 bin 60 olarak kaydedildi. Ülkede 10 şehir daha benzer durumda.

Fark gittikçe açılıyor! Brezilya'da ölümler doğumları geçti

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde altı aydır ölenlerin sayısı, doğanlardan fazla. CNN'nin haberine göre şehirde mart ayında 36 bin 437 kişi hayatını kaybetti. Doğanların sayısı ise 32 bin 60 olarak kaydedildi. Brezilya'da resmi veriler, nüfusu yarım milyondan fazla olan 10 şehirde daha, ölenlerin sayısının, doğanlardan fazla olduğunu gösteriyor. Brezilya'da görülen mutasyonun koronavirüsün daha hızlı yayılmasına neden olduğu düşünülüyor.

Ülkede geçen ay 77 bin 515 kişi koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybetti, 2 milyon yeni vaka kaydedildi. Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre 27 eyalette yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80'nin üzerinde. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Brezilya'da önceki gün yaklaşık 3.808 kişi Kovid-19 nedeniyle öldü, vakalar 83 bine çıktı.

Brezilya'da ölüler için mezar yeri sıkıntısı da yaşanıyor. Ölülerin büyük çoğunluğu özel kıyafetli görevlilerce açılan yeni arazi mezarlarına gömülüyor.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın