Europol, 'Hızlı ve Öfkeli' soyguncuları yakaladı

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), seyir halindeki tırları soyan şebekeye mensup 68 kişinin yakalandığını duyurdu.

Europol, 'Hızlı ve Öfkeli' soyguncuları yakaladı

AA

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), Romanya ve Fransa güvenlik birimleriyle düzenlediği ortak operasyonla seyir halindeki tırları soyan şebekeye mensup 68 kişinin yakalandığını duyurdu.

AA'nın aktardığı habere göre, Europol’den yapılan açıklamada, şebekenin "Hızlı ve Öfkeli" filmindeki gibi seyir halindeki tırlardan soygun yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, şebekenin bu yöntemle değeri 10 milyon avroyu bulan 150 soygun yaptığı ifade edildi.

Şebeke üyelerinin bir kısmının hedefe aldıkları tırı önüne ve iki tarafına yanaşarak yavaşlattığı, diğerlerinin de tırın dorsesine yanaşarak kapağını açtığı ve buradan aldıkları eşyaları yol kenarına fırlattığı aktarılan açıklamada, şebekenin kalan üyelerinin de bu eşyaları yol kenarından topladığı vurgulandı.

Operasyon kapsamında 37'si Romanya, 10'u Fransa, 10'u İspanya, 6'sı Hollanda ve 5'i İsveç’te olmak üzere 68 kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, şebekenin diğer üyelerini yakalamak için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın