Dünyayı tedirgin eden hamle! Balistik füzeler fırlatıldı

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin dün, kısa menzilli 8 balistik füze fırlatışına cevap verdi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 'Pyongyang'ın herhangi bir provokasyonuna kesin ve sert bir şekilde yanıt vereceğiz' dedi.

Dünyayı tedirgin eden hamle! Balistik füzeler fırlatıldı

AA/İHA

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin denemelerine karşı Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne 8 balistik füze fırlattı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığına göre, bu ülke ile ABD, Pyongyang'ın dün, kısa menzilli 8 balistik füze fırlatışına cevap verdi.

İki ülke askeri birimleri yerel saatle 04.45 sularında karadan karaya tip 8 balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Hükümetimiz, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı kararlılıkla karşılık verecektir." dedi.

Ülkedeki ABD Kuvvetleri "US Forces Korea" (USFK), ABD Ordusuna ait bir ve Güney Kore'ye ait 7 füzenin, Japon Denizi'ne fırlatıldığını açıkladı.

Açıklamada "Kriz durumlarına ivedilikle müdahale için, ABD-Güney Kore güçlerinin kabiliyetini göstermek için ortak canlı tatbikat düzenlendiği" bildirildi.

"PROVOKASYONLARA YANIT VERECEĞİZ"

Seul Ulusal Anıt Mezarlığı'nda savaş kahramanlarını anmak için düzenlenen Anma Günü töreninde konuşan Yoon, Kuzey Kore eksenli nükleer silah ve füze tehdidinin giderek daha da büyüdüğünü söyleyerek, "Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programı sadece Kore Yarımadası'nda değil, Kuzeydoğu Asya'da ve dünyada da barışı tehdit edecek düzeye ulaştı" dedi.

Yoon, hükümetinin nükleer ve füze tehdidine karşı caydırıcılığı artıracağını ve aynı zamanda daha temel ve pratik bir güvenlik yeteneği inşa edeceğini vurgulayarak, "Hükümetimiz, herhangi bir Kuzey Kore provokasyonuna kesin ve sert bir şekilde yanıt verecektir" ifadelerini kullandı.

- 17. KEZ DENEME

Kuzey Kore dün Pyongyang'ın yakınlarındaki Sunan dahil birkaç lokasyondan kısa menzilli 8 balistik füze denemesi gerçekleştirmişti.

Denemelerin, Güney Kore-ABD'nin 4,5 yıldır ilk kez düzenlediği ve 3 gün süren ortak askeri tatbikatı sonrası gelmesi dikkati çekmişti.

Son denemeyle birlikte Kuzey Kore 2022 başından bu yana 17. defa füze denemesi yapmış oldu

Ulusal güvenlik zirvesi acil toplanıyor... Japonya nota verdi: Alışıldık değil

Biden'dan şaşırtan Ukrayna çıkışı: Bir taviz verilmesi gerekiyor

Dünyaya örnek olacak... Türkiye yerli füzeleriyle devler liginde: Seri üretime hazırlanıyor

ABD istihbarat raporları deşifre oldu: Rusya için işler iyi görünmüyor

Türkiye'nin ilk yerli jet uçağı Hürjet uçmak için gün sayıyor

Türkiye'den 'Operasyon yapmanızdan kaygılıyız' diyen ABD'ye yanıt: Tedbirleri alacağız

  • Güney Kore ve ABD
  • balistik füze
  • kuzey koreye cevap
Tüm Dünya haberleri için tıklayın