Dünyayı tedirgin eden çağrı: Nükleer silah verilmeli... Rusya'dan sert yanıt geldi

Polonya'nın eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Radoslaw Sikorski'den Ukrayna'ya, 'Nükleer silah verilsin' çağrısı geldi. Sikorski'nin mesajına Moskova'dan sert yanıt geldi.

Dünyayı tedirgin eden çağrı: Nükleer silah verilmeli... Rusya'dan sert yanıt geldi

İHA/TRT Haber

Polonya'nın eski Savunma ve Dışişleri Bakanı olan ve şu an Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Radoslaw Sikorski, Ukrayna'ya yeniden bağımsızlığını kazanabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini söyledi.

Sikorski, Ukrayna'daki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Ukrayna'nın 1994'te Budapeşte Memorandumu'nun imzalanmasından sonra nükleer potansiyelinden vazgeçtiği biliniyor. O zamanlar herkes Ukrayna'nın Sovyet döneminde kurulan sınırlar içinde bağımsız bir ülke olacağını anlamıştı. Ancak Rusya bu Budapeşte Memorandumu'nu ihlal ettiğinden Batı olarak Ukrayna'ya nükleer savaş desteği verme hakkımız olduğuna inanıyorum" dedi.

"BU BİR DELİLİK OLUR"

Sikorski'nin mesajına Moskova'dan yanıt, Rusya Devlet Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin'den geldi.

TRT Haber'in Russian Today'a dayandırdığı haberinde Volodin, Ukrayna'ya nükleer silah tedarik etme fikrinin "Avrupa'nın merkezinde nükleer bir çatışmayı kışkırtmak anlamına geldiğini ve bunun bir delilik olduğunu söyledi.

Volodin bir sosyal medya gönderisinde, "Bu tür milletvekilleriyle Avrupalılar bugün karşı karşıya kaldıkları mülteciler, rekor enflasyon, enerji krizi gibi sorunlardan çok daha ciddi sorunlar yaşayacaklar. Sikorski, Avrupa'nın merkezinde nükleer bir çatışmayı kışkırtıyor. Ne Ukrayna'nın ne de Polonya'nın geleceğini düşünmüyor. Önerileri gerçekleşirse tüm Avrupa ile birlikte bu ülkeler de ortadan kalkacaktır" dedi.

Volodin ayrıca kıdemli Polonyalı diplomatın ruh sağlığını sorgulayarak "bir psikiyatrist tarafından muayene edilmesi" gerektiğini söyledi.

Oyunu değiştirecek açıklama! Putin görevi bırakabilir iddiası... Tarih verildi

ABD donanması tüm uçuşları durdurdu!

Dünyayı tedirgin eden tehdit: Savaş açarız

Biden'ın açıklaması büyük ses getirdi... Ukrayna'dan sert yanıt geldi

Yunan vekilden itiraf gibi Türkiye sözleri! ABD üzerinden ülkesini eleştirdi

  • rusya ukrayna son dakika
  • rusya ukrayna savaşı
  • nükleer savaş
Tüm Dünya haberleri için tıklayın