Cesetle postaneye gittiler: Maaş sahtekarlığı

İrlanda'da ölmüş bir adamın emekli maaşını çekmek isteyen iki kişi cesetle birlikte postaneye gitti. Personelin şüphelenmesi üzerine iki kişi cesedi bırakıp kaçtı.

Cesetle postaneye gittiler: Maaş sahtekarlığı

TRT Haber

İrlanda'da bir ölmüş bir adamın emekli maaşını çekmek için, adamın cesedinin bir postaneye götürülmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Irish Times'ın haberine göre, Carlow bölgesinde yaşanan olayda emekli adamın cesedi yanındaki iki kişi tarafından 'desteklenerek binaya götürüldü. Haberde, postahane personelinin durumu sorgulamaları üzerine, iki erkeğin kaçtığı bildirildi. İrlanda polisi, "yaşlı adamın açıklanmamış" ölümünün nedeninin soruşturulduğunu belirtti. Bir polis sözcüsü, yapılacak otopsinin ardından soruşturmanın gideceği yönün netleşeceğini vurguladı.

Irish Times gazetesine göre, iki erkek ortalarındaki cesetle sıraları gelip, tezgaha yaklaştıklarında bir postane çalışanı "koluna girilen" adamın durumundan kaygılandı ve durumu sordu. Bunun üzerine iki erkek, cesedi olay yerinde bırakıp kaçtı ve postane çalışanları yaşlı adamın ölü olduğunu fark etti.

ÖNCE TELEFONLA ARADILAR

İrlanda resmi televizyonu RTE, bir erkeğin postaneye telefon açıp, bir emeklinin maaşını onun yerine çekip çekemeyeceğini sordu. Görevliler, emeklinin bizzat gelmesi gerektiğini söyleyerek isteği reddetti. Kısa süre sonra iki erkek yanlarında postanede "yığılan" 60'lı yaşlarındaki bir erkekle geri geldi. İrlanda Polisi, "yaşlı adamın açıklanmamış" ölümünün nedeninin soruşturulduğunu duyurdu. Bir polis sözcüsü, yapılacak otopsinin ardından soruşturmanın gideceği yönün netleşeceğini vurguladı. Yakındaki bir evin de "olay yeri" olarak kordon altına alındığı söylendi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın