Çeçen militanın Türk pasaportu sahte çıktı

Rus güvenlik güçleri tarafından dün Çeçenistan’da yapılan operasyonda ölü ele geçirilen ve El Kaide’nin bölgedeki temsilcisi olduğu belirtilen militanlardan birinin Cevdet Döger adına düzenlenen Türk pasaportunun sahte olduğu bildirildi.

Çeçen militanın Türk pasaportu sahte çıktı

İngilizce yayın yapan "Russia Today" televizyonunun haberinde, dünkü operasyonda iki militanın öldürüldüğü belirtilerek, öldürülen militanlardan birinin "Kürt Abdullah" olarak bilindiği ve üzerinde Cevdet Döger adına düzenlenmiş sahte Türk pasaportu olduğu kaydedildi.

Rus yetkililer, "Kürt Abdullah"ın 1991 yılından beri Kafkasya bölgesindeki militanlarla birlikte faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Bu kişinin birçok terörist saldırıda bizzat yer aldığı, çok sayıda sivil ve polisin öldürülmesinden sorumlu olduğu vurgulandı.

"Kürt Abdullah" kod adlı militanın üzerinde 1997 Bingöl ili Solhan ilçesi doğumlu Cevdet Döger adına düzenlenmiş "TR-K 253183" nolu sahte Türk pasaportu ve nüfus cüzdanı bulundu.

Rusya’ya pasaportundaki Gürcistan vizesiyle girdiği belirlenen militanın, Çeçen militanlarla elinde silahla çekilmiş fotoğrafları da basına dağıtıldı.

Rusya Terörle Mücadele Komitesi Temsilcisi Dimitriy Pavlov yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Kürt Abdullah bizzat kendisi birçok terörist saldırıda yer alarak, sivilleri ve güvenlik güçlerini öldürdü. Kendisi 2006 yılından beri El Kaide’nin Kuzey Kafkasya’daki Suudi Arabistan vatandaşı Moganned kod adlı temsilcisinin yardımcılığını yaptı. Moganned’in 11 Nisan’da düzenlenen bir operasyonda öldürülmesinin ardından Kürt Abdullah bu uluslararası terörist grubun (El Kaide) Kuzey Kafkasya’daki liderliğini yapmaya başladı. Kendisi yurt dışından getirilen kaynakları bölgedeki terörist gruplara aktarıyordu."

AA

 

Tüm Dünya haberleri için tıklayın