Biden'ın törenine katılmayacağını açıklamıştı: Kendisi için tören hazırlıyor

Biden'ın seçimleri kazanmasıyla yarın görevi sona erecek olan Donald Trump'ın kendisi için bir 'veda töreni' hazırlamayı planladığı belirtildi.

Biden'ın törenine katılmayacağını açıklamıştı: Kendisi için tören hazırlıyor

Donald Trump, yarın Joe Biden'ın yemin töreninden birkaç saat önce Maryland'deki askeri havaalanında kendisi için bir uğurlama etkinliği planlıyor.

CNN Türk'ün Guardian'dan aktardığı habere göre, Trump son başkanlık etkinliğinde, kırmızı halılı' kalabalık bir askeri geçit töreni istediği belirtildi.

Maryland'deki askeri üs olan Joint Base Andrews'te sabah 8'de düzenlenecek etkinlik için davetiyeler Beyaz Saray tarafından konuklara dağıtıldı. Mesajda katılımcılara ateşli silahlar, patlayıcılar, lazer işaretçiler veya oyuncak silahlar gibi eşyaları getiremeyecekleri hatırlatıldı.

Başkan olarak geçirdiği son birkaç saatte Trump, son kez başkanlık jeti Air Force One ile Palm Beach'teki özel Mar-a-Lago konutuna uçacak. Sonrasında ise Air Force One yeni başkan Biden'ın hizmetinde olacak.

Kaynaklara göre, Maryland'deki etkinlik için silah ve top atışı düşünülüyor ve yetkililer bunun görkemli bir devlet ziyareti hissi uyandırmasını istiyor.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın