Biden'dan katmerli gaf: Trump'la Biden'ı karıştırdı, 'Freudyen sürçme' dedi

Yaklaşık yarım asırlık siyasi kariyeri boyunca gaflarıyla tanınan ve ABD'nin en yaşlı seçilmiş başkanı olduktan sonra da bellek sağlığıyla ilgili soru işaretleri uyandıran Biden, Pensilvanya eyaletinde yaptığı konuşma sırasında iki eski başkan Obama ile Trump'ı karıştırdı.

Biden'dan katmerli gaf: Trump'la Biden'ı karıştırdı, 'Freudyen sürçme' dedi

ABD Başkanı Joe Biden Pensilvanya eyaletinde yaptığı konuşma sırasında iki eski başkan Obama ile Trump'ı karıştırdı. Başkan Joe Biden, "2009'da, büyük ekonomik kriz denilen dönemde, Başkan Trump benden o konunun başına geçmemi istedi" dedikten sonra üstüne bunu Freudyen dil sürçmesiyle açıklayınca, sosyal medyada alay konusu oldu.

"Özür dilerim, Freudyen dil sürçmesi, o son başkandı... Ben Başkan Yardımcısı iken Obama Başkan'dı." sözleriyle, gafını ikiye katladı.

Freudyen dil sürçmesi, kişinin bilinçaltında gizlediklerini farkına varmadan konuşurken ağzından kaçırması anlamında kullanılıyor. 78 yaşındaki ABD Başkanı'nın birbirine düşman seleflerini karıştırmasından sonra Twitter kullanıcıları, Biden'ın Freudyen dil sürçmesinin ne anlama geldiğini bilmediğine dikkat çekti.

Paylaşımların bir kısmında da Joe Biden'ın Donald Trump'la Obama'yı karıştırmasından hareketle her zaman çok yakın dost pozları verdiği Barack Obama'ya karşı bilinçaltında gizlediği olumsuz hisleri olduğu yorumları yapıldı.

Diğer yandan Obama'nın siyasetini tamamıyla tersine çeviren Trump'ın bütün icraatlarını aynen tersine çevirmek iddiasındaki Ocak 2009-Ocak 2017 döneminin Başkanı Barack Obama'nın Başkan Yardımcısı olan Biden selefinin adını hemen hemen hiç anmıyordu. Söz etmesi gerektiğinde 'önceki adam' ifadesini kullanıyordu.

  • Biden
  • Trump
  • Obama
  • ABD Başkanı
  • Freudyen sürçme
Tüm Dünya haberleri için tıklayın