Baba bizi tatile Türkiye'ye götür

Birleşik Krallık'ta yaşayan çocuklu ailelere, ekim sonundaki sömestrde en uygun fiyatla tatil yapılacak adres olarak Türkiye önerildi. ‘Aile Tatil Raporu'nda Marmaris, Avrupa'nın en hesaplı tatil merkezi ilan edildi.

Baba bizi tatile Türkiye'ye götür

ENDER TÜRKKAN

İlk ve orta dereceli okulların 25 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında sonbahar yarı yıl dönemine gireceği Birleşik Krallık'ta yeni bir 'Aile Tatil Raporu' yayınlandı. Ortalama maliyetler alınarak , 'Post Office Travel Money' tarafından hazırlanan raporda, Avrupa'daki en uygun fiyatlı tatil adresi olarak Türkiye işaret edildi. 'Dört kişilik bir ailenin en hesaplı tatil yapabileceği 10 yer' sıralamasında Marmaris'e ilk sırada yer verildi.

Marmaris'i, sırasıyla Algarve (Portekiz), Paphos (Kıbrıs), Funchal (Madeira Adaları), Costa del Sol (İspanya), Majorka (Balear Adaları), Tenerife (Kanarya Adaları), Sliema (Malta), Korfu (Yunanistan) ve Porec (Hırvatistan) izledi.

1 HAFTA 1766 STERLİN

Rapor, Ada ülkesinin medyasında da geniş yer buldu. Daily Mirror gazetesinde yer alan haberde, paket tur kapsamında söz konusu giderler dahil 4 kişilik ailenin bir haftalık tatilinin Marmaris'te 1766, Portekiz Algarve'de 1941, Hırvatistan Porec'te ise 2177 İngiliz Sterlini'ne mal olduğuna dikkat çekildi. Bu üç kentin öne çıktığı kaydedilirken, listenin başındaki Marmaris'ten övgüyle söz edildi. İngilizlerin Türkiye'de en çok tercih ettikleri tatil merkezi olduğu belirtilen ilçedeki en yüksek hava sıcaklıklarının ekim sonunda bile 25 derecenin üzerinde seyrettiğinin, denizin keyfinin çıkarılabileceğinin altı çizildi. Türkiye'ye gitmek isteyenlere, ya son 72 saat içerisinde PCR testinin negatif olduğunu ya da çift aşı yaptırdıklarını belgelemek zorunda oldukları hatırlatıldı.

SÖMESTR YAKLAŞTIKÇA REZERVASYON ARTIYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Temsil Kurulu Suat Esin, "Ekim sonu için rezervasyonlar gelmeye devam ediyor. Yarıyıl tatili yaklaştıkça rezervasyonların artmasını bekliyoruz" dedi. Sezonun kasım sonuna kadar uzaması bekleniyor. Marmaris'te tatil yapan İskoçyalı Peter Mcghlashan, "Yarıyıl tatiline çıkmayı planlayanlara Marmaris'i öneriyorum" dedi.

KAPANMADA RUS AKIMI

Rus hükümeti, koronavirüs vakalarında ve ölümlerde rekor artış kaydedilmesi üzerine, çalışanlara 30 Ekim-7 Kasım arasında ücretli izin verdi. Bu da Türkiye'ye turist akını başlattı. TezTour, İnturist ve diğer turizmcilerin verilerine göre son iki günde Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen Rus vatandaşların sayısında yüzde 300 artış görüldü.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın