Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev: Türklerin desteği bize cesaret verdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Dağlık Karabağ Zaferi'nde Türkiye'nin desteğinin Azerbaycan'a büyük cesaret ve güç verdiğini, savaşın kazanılmasını sağladığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev: Türklerin desteği bize cesaret verdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, dünyadaki Müslüman gençleri temsil eden, 56 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Gençlik Forumu'nun (ICYF) düzenlediği 'Special Edition Talks' programına konuk oldu.

HALK DA YANIMIZDA

28 yıllık Ermenistan işgalini sonlandıran Dağlık Karabağ Zaferi'yle ilgili konuşan Hacıyev, 44 günlük savaşta Türkiye'nin desteğinin Azerbaycan için büyük güç kaynağı olduğunu belirtti. Hacıyev "Biz her zaman Türkiye'nin kardeş ülke Azerbaycan'a yardım eli uzattığını gördük. Hem halkın hem diplomatik desteğin gelmesi elbette Azerbaycan'a cesaret verdi. Bu savaşta bizim için güç kaynağı oldu' dedi.

'GÜVENİMİZ TAM'

Türkiye ve Azerbaycan arasında politik, ekonomik, enerji ve ulaşım alanlarında stratejik ortaklığın artarak devam edeceğini belirten Hacıyev, 'Türk ekonomisine güvenimiz tam' diye konuştu. Hacıyev; Hocalı Katliamı'nın 29. yıldönümüyle ilgili 'Azerbaycan halkına soykırım niteliğinde bir operasyondu. Hocalı'dan bu yana zihnen çok bir şey değişmiş değil. Bu insanlık suçundan sorumlu olanlar hukuki sürece tabi tutulmalı, adalet yerini bulmalıdır" dedi.

'ERİVAN ATEŞKESİ GİZLİCE BOZUYOR'

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ı askerlerini Laçın koridorundan gizlice geçirip Karabağ'a yerleştirerek 10 Kasım 2020 tarihli anlaşmayı ihlal etmekle suçladı. Azerbaycan Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Ermeni güçleri, başta egemenlik, toprak bütünlüğü ve uluslararası sınırların dokunulmazlığı olmak üzere uluslararası hukuk normları ve 10 Kasım ortak beyanının kaba ihlalidir" denildi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın