Atina'ya F-16'larla net mesaj! MSB, 'Başarıyla tamamlandı' sözleriyle duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, Ege Denizi üzerinde eğitim uçuşu yaptı. Yunanistan'ın Lozan Antlaşmasına uymayarak ağır silahlarla donattığı adaların üzerinde yapılan seyirler ile, Atina yönetimine net bir mesaj verildi.

Aksam.com.tr

Türkiye, Ege Denizi'nde kıta sahanlığını 12 mile çıkarmanın peşindeki Atina yönetimine Ege'deki Yunan adaları üzerinde savaş uçakları ile yaptığı eğitimle net bir mesaj verdi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından "Su üstü unsurlarına karşı hava harekâtı eğitimi başarıyla tamamlandı" mesajıyla paylaştığı görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Hamle, Mavi Vatan'ı koruma konusundaki kararlılığı gösterdi.

Hava Kuvvetlerince yapılan uçuşlar, son dönemde sırtını ABD ve Fransa'ya yaslamış olan Yunanistan yönetimine "hata yapma" uyarısı olarak değerlendirildi.

Yunanistan, ABD ve Fransa'ya güvenip ege denizinde kıta sahanlığını 12 mile çıkarmanın yollarını arıyor. Türkiye daha önce bunu savaş sebebi sayacağını açıklamıştı.

Ege adalarının Lozan'da imza altına alınan hukuki statüsüne rağmen Atina yönetiminin Lozan'ı ihlal ederek adaları ağır silahlarla donatması, Türkiye'ye karşı hasmane tutumun bir işareti olarak görülüyor.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın