ABD'den YPG'ye 170 milyon dolar

Pentagon'dan PKK/YPG'ye 170 milyon dolar yardım. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (SDG) 170 milyon dolarlık yardım sağlayacak.

ABD'den YPG'ye 170 milyon dolar

ABD Kongresi'nin yardım bütçesini onaylaması bekleniyor. Barzani'ye yakın Rudaw'da yer alan habere göre; Washington'da temaslarda bulunun Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed liderliğindeki heyetin para yardımı için de görüşmelerde bulunduğu ve Pentagon'un 170 milyon dolarlık bir paketi önerdiği bildiriliyor.

2022 BÜTÇESİNDE YER ALIYOR

SDG'ye ayrılan 170 milyon dolar SDG'nin 'askeri yeteneklerini geliştirmede' kullanılacak. Söz konusu para, Pentagon'un Kongre tarafından onaylanması beklenen 2022 bütçesinin bir parçası. Eylül 2014'te DEAŞ'ın bölgeye yönelik saldırıları zirvedeyken, ABD söz konusu güçlere yardım etmeye başladı. ABD daha sonra da, bölgedeki SDG adlı oluşuma yardımda bulunmaya devam etti. ABD'nin şu anda YPG'nin oluşturduğu SDG'nin kontrolü altındaki bazı bölgelerde askeri güçleri ve üsleri bulunuyor.

  • abd savunma bakanlığı
  • pentagon
  • terör örgütü
  • yardım
Tüm Dünya haberleri için tıklayın