ABD'de aşısızların %95'i ölüyor

Rakamlar ortada! ABD'de salgın aşısızlara döndü. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre Kovid-19'a karşı tam aşılı olan kişilerin yüzde 1'inden azı virüsü kaptı. Vakaların yüzde 90'ı; ölümlerin yüzde 95'i aşı yaptırmayan kişilerde görüldü.

ABD'de aşısızların %95'i ölüyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine dayanarak Kaiser Family Foundation tarafından yapılan araştırmaya göre, Kovid-19 vakalarının yüzde 90'dan fazlası ile hastaneye başvuru ve ölümlerin yüzde 95'i aşı yaptırmayan kişilerde görüldü. Aşı yaptıranların sadece yüzde 0,004'ünden azı hastaneye başvururken yüzde 0,001'den az kişi öldü.

YÜZDE 80'İ DELTA

Kovid-19 aşısı yaptıranların nadiren virüse yakalandığına ve bu oranın aşılı kişilerde yüzde 1'in altında olduğuna dikkatin çekildiği araştırmada, aşı yaptıran 163 milyondan fazla kişiden yaklaşık 6 bin 600 kişide Kovid-19 görüldüğü belirtildi. ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından paylaşılan verilere göre günlük 60 bin bandına ulaşan vaka sayıları nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine döndü. Bu vakaların yüzde 80'inin Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın