Yeniden şehrin caz haline hazır mısınız?

31 yıldır şehir ve caz kültürünü bir araya getiren, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali bu yıl 1-10 Ekim tarihleri arasında 10 farklı mekânda, Türk Caz sahnesinden 100' ün üzerinde sanatçının birbirinden özel performansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yeniden şehrin caz haline hazır mısınız"

Tüm dinamiklerin değiştiği, konserlerin ertelendiği 2020 yılında, Türk Caz tarihine; kayıtlarıyla, söyleşileriyle ve belgesel çekimleriyle arşiv niteliğinde önemli bir belge bırakan Akbank Caz Festivali, 31. yılını müzisyenler ve dinleyicileriyle yeniden bir araya gelerek kutluyor.

Yıllar içinde genişleyen müzikal yelpazesi kapsamında programında klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik ve dünya müziğinin farklı projelerine de yer veren Akbank Caz Festivali, şehirde bu sonbaharı caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği bir seçki ile karşılayacak.

Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen 31. Akbank Caz Festivali'nde açılış; 1 Ekim'de Galataport İstanbul Paket Postanesi'nde Elif Çağlar'ın caz ile başka türleri harmanlayan şarkıları ve funk, caz, dünya müziğini repertuvarında birleştiren Defjen Daf Ensemble'ın dokunuşuyla olacak.

Babylon, Zorlu PSM, The Badau, Nardis Jazz Club, Bova'ya bu yıl Galataport İstanbul Paket Postanesi ve festivale yeni eklenen açık hava sahneleriyle Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park eşlik ediyor. callinghouse, festivalin dinamik sahnesine ev sahipliği yaparken; Cazlı Brunch, Bizim Tepe'de Flapper Swing Band performansı ile gerçekleşecek.

  • akbank caz festivali
  • müzik
  • festival
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın