Yeni sanat fuarı CI Bloom, mayısta Tersane'de

Contemporary Istanbul, Akbank ana partnerliğinde Türkiye'deki çağdaş sanata odaklanan yeni sanat fuarı CI Bloom ile baharı karşılamaya hazırlanıyor.

Yeni sanat fuarı CI Bloom, mayısta Tersane'de

Türkiye'deki 23 çağdaş sanat galerisini buluşturacak CI Bloom, Tersane İstanbul'da Haliç'in kıyısında ve İstanbul'un tarihi atmosferinde 10-11 ön izleme, 12-15 Mayıs fuar günlerinde gerçekleşecek. Contemporary Istanbul, Akbank ana partnerliğinde, Tersane Istanbul'da uyandırdığı uluslararası büyük ilginin ardından, Türk çağdaş sanat ailesinin tüm üyeleriyle birlikte baharı karşılayacak. CI Bloom, İstanbul'daki sanat profesyonellerinden oluşan seçici kurul tarafından davet edilen çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve sanatseverleri festival havasında bir araya getirecek.

TÜRKİYE'DEKİ SANAT PAZARI BÜYÜYOR, GELİŞİYOR VE ÇEŞİTLENİYOR

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI Bloom'un amacının sanat piyasasına enerji vermeye devam etmek olduğunu vurgulayarak, "Belirsizlik ile dolu iki yılın ardından sanat dünyası CI Bloom ile yeniden baharı karşılamaya hazırlanıyor. Contemporary Istanbul'un pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları arasında gerçekleştirilen son iki edisyonu, Türkiye'deki sanat pazarının iki fuara ev sahipliği yapacak kadar güçlendiğini kanıtladı. Türkiye'deki sanat pazarı büyüyor, gelişiyor ve çeşitleniyor." dedi. Akbank Yönetim Kurulu ve Contemporary İstanbul Danışma Üst Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise "Akbank olarak ilk günden beri desteklediğimiz Contemporary İstanbul, sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük ilgi yaratmaya devam ediyor. Baharın gelişiyle İstanbul'da çağdaş sanata odaklanan yeni bir sanat fuarının doğuyor olması hepimizi çok heyecanlandırıyor. CI Bloom'un sanatseverlere farklı bir sanat deneyimi yaşatacağına inanıyorum. Çağdaş sanata olan ilginin artmasından ve bunda bizim de katkımız bulunmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Contemporary İstanbul'la birlikte ülkemiz ve İstanbul'umuzun yurt dışında da doğru ve iyi temsil edilmesini sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

  • tersane
  • sanat
  • contemporary istanbul
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın