'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinin başarılı oyuncusu Hilmi Cem İntepe: Rolüm için tarihi okuma yaptım

Başarılı oyuncu Hilmi Cem İntepe bugünlerde ekranlara gelen Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde karşımıza çıkıyor.

'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinin başarılı oyuncusu Hilmi Cem İntepe: Rolüm için tarihi okuma yaptım

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Daha öncede dönem yapımlarından alışık olduğumuz İntepe, dizide Galip karakterine hayat veriyor. Karakter için büyük bir titizlikle çalıştığını belirten İntepe, “Dönemi anlatan kaynaklardan okuma yaptım. Tarihsel olayların yanı sıra o dönemde yaşayan insanların ruh hallerini anlamaya çalıştım.” diyor.

İstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki altı haftalık tarihsel süreci anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi TRT ekranlarında Milli Mücadele ruhunu ekrana taşıyor. Geniş kadrosuyla seyirci ile buluşan dizinin ilk iki bölümü yayınlandı. İzleyiciyi ekrana bağlayan dizi de çok önemli karakterler yer alıyor. Mustafa Kemal karakterine İlker Kızmaz, Topkapılı karakterine Birkan Sokullu, Mehmet Akif karakterine Mehmet Özgür, Halide Edip karakterine Dolunay Soysert, Ali Fuat Paşa karakterine Osman Sonant, İhsan Pere karakterine Rıza Kocaoğlu, Nazan karakterine Melis Sezen ve Galip karakterine Hilmi Cem İntepe hayat veriyor.

İşgal karşısında vatanı için mücadele eden üniversiteli Galip karakterine hayat veren Hilmi Cem İntepe ile tarihimiz için çok önemli bir süreci anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi hakkında konuştuk. Oyunculuk serüveni ve günlük yaşamıyla ilgili sorularımıza da cevap veren İntepe ile yaptığımız keyifli röportaj sizlerle…

TRT 1’de yayınlanan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde ekranlarda görüyoruz sizi… Tarihe bakıldığında çok önemli günlerin yaşandığı bir süreci anlatan bir dizi. Bu projeyi kabul etmenizde ne etkili oldu? Diziyi ekrandan izleyince neler hissettiniz?

Galip rolü teklif edildiğinde heyecanlandım. Çünkü senaryodaki neşeli, sempatik karakterlerden birisi... Dizide birçok karakter var ve Galip sahnelerini okuduğum zaman severek oynayabileceğimi düşündüm... İzlediğimde de iyiki kabul etmişim dedim.

Dizide Galip karakterine hayat veriyorsunuz. İşgal karşısında duran üniversiteli bir genç… Rolünüze nasıl hazırlandınız? Bir tarih okuması da yaptınız mı bu süreçte? Çekimler nasıl geçti?

Galip tarihte gerçekten yaşamış ve istihbarat konusunda baya etkisi olmuş birisi…Ama hakkında yazılan şeyler baya kısıtlıydı, sadece genel bir bilgim oldu diyebilirim. Dönemi anlatan kaynaklardan okuma yaptım. Tarihsel olayların yanı sıra o dönemde yaşayan insanların ruh hallerini anlamaya çalıştım. Yaşanan durum; yani vatanımızın işgal edilmiş olması öyle ağır bir durum ki dizimize adını da veren Mustafa Kemal Atatürk’ün o meşhur sözüne geliyor durum “Ya İstiklal Ya Ölüm”.Karakterimi çıkarırken ise büyük beyaz bir tahtam vardır evimde, oraya bütün özelliklerini, yaşadıklarını, senaryodaki bağlı olduğu şeyleri, herşeyi yazarak karakterimi çalışırım...

Galip karakterini birde sizden dinleyelim…

Galip, Darülfünun’da (üniversite) tarih bölümü son sınıf öğrenci. Babası Rumeli’de çetecilerle çatışırken gazi olmuş. Annesi ev hanımı fakir ve sıcak bir aile.Okulunun da işgaliyle birlikte vatan için bir şeyler yapmam lazım diye düşünürken HüsamettinBey ile denk gelir ve Galip’e bir görev verilir...Tabi bu süreçte Nazan ile karşılaşır,âşık olur, kalbi ve vatanı arasında kalır.İlerleyen bölümlerde bunları göreceğiz.:)

Çok etkileyici sahneler var… Siz çekimler sırasında en çok hangi sahneden etkilendiniz?

En çok etkilediğim sahnelerden birisi 1.bölümün sonunda milli mücadelenin başlamasına etkisi olan başlıca karakterlerle birlikte YA İSTİKLAL YA ÖLÜM diye bağırdığımız anda gerçekten tüylerim diken diken olmuştu...

Dizi içinde çok önemli karakterler var. O dönemi canlandırmak nasıldı? Tarihi bir dizi de yer almak size ne kattı? Daha önce de Vecihi Hürkuş’un hayatının anlatıldığı filmde izlemiştik sizi… O da yine bir dönem yapımı idi…

Evet daha önce de dönem işlerinde bulunmuştum. Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Vecihi Hürkuş… Dönem projelerinin içinde bulunmak oyuncuya ayrı bir deneyim katar, daha önce de oynadığım dönem işleri olmuştu ama bu proje unutamayacağım bir iş oldu... Her işin yeri bende ayrıdır, her işte edindiğim tecrübe, tanıştığım insanlar, canlandırdığım karakterler bana başka deneyimler katar. 

BU ARALAR EVDE VAKİT GEÇİRİYORUM

Farklı uğraşlarınız var mı?

Extreme sporlarına ve su sporlarının hepsine ilgim vardır. Enerjik bir insan olduğum için bu yönlerde eğlenmeyi tercih ediyorum.

Dans geçmişiniz var… Salsa da dereceleriniz olduğunu okudum… Şu an bu alanda bir şeyler yapıyor musunuz?

Evet 15-16-17 yaşlarındayken salsa da Türkiye şampiyonluklarım olmuştu. Onun dışında break dance, akrobasi, hip hop, house gibi dans türleriyle de aram baya iyidir ama bu yönlerimi kullanacaksam eğer oyunculukta kullanmayı tercih ediyorum. Canlandırdığım karakterin böyle bir özelliği varsa seve seve kullanırım :)

Bugünlerde neler yapıyorsunuz? Dünya olarak zor günlerden geçiyoruz…

Bugünler de tüm dünya çok büyük bir salgın hastalıkla savaşıyor. Kişisel olarak her türlü önlemimizi almamız gerekiyor. Zorunlu değilsek evden çıkmamalı, çıkmak zorundaysak da her türlü önlemi almamız gerekiyor. Bende zorunlu olmadıkça evden çıkmıyorum.O yüzden zamanımın çoğunu kitap okuyarak, film izleyerek ve ev imkânlarında spor yaparak geçirmeye çalışıyorum, herkese de tavsiye ediyorum.

USTA YÖNETMEN VE OYUNCULARLA ÇALIŞMAK EN BÜYÜK ŞANSIMDI 

Sizi birçok başarılı dizi ve film yapımında gördük… Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz? Bir eğitim aldınız mı?

Oyuncu olmak her zaman çok istediğim bir şeydi.2013 yılında bir televizyon programında yer aldıktan sonra çeşitli dizi ve proje teklifleri gelmeye başladı. Kabul ettiğim projeyle eş zamanlı olarak oyunculuk eğitimi almaya başladım, çeşitli oyuncu koçlarıyla çalıştım farklı projelerde... Aslında en büyük şanslarımdan birisi de usta yönetmen ve oyuncularla çalıştım. Mehmet Ada Öztekin, Çağan Irmak, gibi. Bu projede de yönetmen olarak Yasin Uslu ile çalışmak fırsatı yakaladım.Timuçin Esen, Sarp Akkaya gibi usta oyuncularla oynama fırsatım oldu, onlarında bana çok katkısı oldu, beraber olduğum her sahnede her an da bana oyunculukla ilgili daha iyi neler yapabilirim anlatırlardı...

Tiyatro yapmayı düşünüyor musunuz?

Tiyatro yapmak isterim tabii ki.İzlemeyi de çok severim ayrıca...

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın