Sizinle tatile çıkacak ürünler seçildi mi? Yaz modası ipuçları

Tatil mevsimi geldi. Kışlıkları kaldırıp gardırop düzenlemesi yaparken nelere dikkat edilmeli? Tatile giderken mutlaka yanınızda bulunması gerekenler neler? Keten bluzlar, pamuklu tişörtler ve ipek elbiseler gibi ürünler uzmanlar tarafından en çok önerilen kıyafetler. Yaz kombini hazırlığında öne çıkan detayları Ümit Temurçin yazdı.

Sizinle tatile çıkacak ürünler seçildi mi" Yaz modası ipuçları

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Havaların ısınması ile birlikte seyahatler başladı. Bir çoğunuzun yazlıklara ve tatile gitmek için sabırsızlandığını biliyorum. Peki yaz sezonu için gardırop düzenlenmesi yapıldı mı? Kimimiz evde spor yapıp, diyet ile kilo verirken kimimiz de bol bol yemek yedik. Yeni vücut ölçülerimize göre yeni ihtiyaçlarımız olduğu çok aşikar. Tercihinizi online alışverişten mi yana yoksa AVM ziyaretlerinden yana kullanacaksınız? Diyelim ki evdeki zamanınızı iyi değerlendirdiniz ve bu süreçlerin hepsini planladınız, o zaman tatil valizinizde nelere dikkat etmeliyiz... Unutmamanız gereken renkli ve konforlu giyinmek, kendinize özen göstermek psikolojinize çok iyi gelecektir.

GARDIROBUNUZ YAZA HAZIR MI?

Kışlıkları ve hantal kıyafetleri kaldırıp, renkli ve hafif eşyalarımızı çıkarmak üzerimizden büyük bir yük alacak. Gardırop boş iken iyice temizleyip, dezenfektanlar ile önleminizi alın. Bu sezon çok aşırı çeşitlilik yerine daha nokta atışı seçimler yapmak önemli. Keten bluzlar, pamuklu tişörtler ve ipek elbiseler gibi ürünler dokusu gereği uzmanlar tarafından en önerilen kıyafetler. Hafif sert geçebilecek yaz akşamları için ince trikolar ve rüzgârlık tarzı ürünleri de elinizin altında bulundurmanızda fayda var. Beyaz Jean, keten tulumlar, iki parçalı bluz ve şort takımlar, volanlı etek ve elbiseler en kurtarıcı iddasız şık parçaların başında geliyor. Tercihinizi; beyaz, mavi, bej tonları, sarı, turuncu, lila gibi enerjisi yüksek renklerden yana kullanın. Yaz aksesuarlarında, iri ve renkli takılar ya da çoklu kullanılan dore ince kolye, küpe ve bileklikler stilinizin en büyük tamamlayıcısı olacağı için onlara geniş yer verin. Puantiye, tropikal baskılar, hayvan figürleri ve retro şık desenler bu sezon yine farklı varyasyonlar ile baskın bir şekilde karşımıza çıkıyor.

TATİL VALİZİNDE HANGİ ÜRÜNLER OLMALI

Gidilecek tatil mekanına göre kıyafet hazırlamak önemli. Sıcak yaz günlerinde nefes alan kumaşlar büyük konfor sağlamakta.

Beyaz keten gömlek, beyaz denim, beyaz oversize tişört ve beyaz denim ceketleri her türlü ürün ile rahatlıkla kombin edebilirsiniz.

Şık yaz akşamları için askılı renkli saten elbise veya maksi boy saten etekleri hem topuklu hem de spor ayakkabılar ile kullanabilirsiniz. Kullanacağınız askılı hasır çanta, desenli el çantası ve akşam gezmeleri için deri çanta modelleri ile stilinizi güçlendirebilirsiniz.

Mini, midi ve maki dediğimiz üç farklı boyda elbise muhakkak olmalı. Kimini sade kimini floral yani çiçek desenli seçebilirsiniz. Bu elbiseleri günlük kullanımdan akşam kullanımına transfer edecek farklı tarzlarda taşlı tokalı veya deri kemerleri düşünerek planlama yapın.

Plaja giderken keten şortlarınızı iri hasır şapkalarla tamamlayın. Mayo ve bikini tercihlerinizi olabilecek en sade ama renkli modellerden yana kullanın. Pareo ve dolgu topuklu plaj kurtarıcıları olmadan yaz valizi tam sayılmaz, unutmayın.

  • moda
  • kombin
  • ümit temurçin
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın