Sinema sürdürülebilir yaşam için perde açıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2021 seçkisi ile 1-5 Aralık tarihlerinde Surdurulebiliryasam.net'te çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Sinema sürdürülebilir yaşam için perde açıyor

SYFF2021 seçkisinde yer alan belgeseller sürdürülebilir bir gelecek olasılığını gözler önüne seriyor. Festival öne çıkan Sistem Değişimi, İşiyle Dünyayı Değiştirenler, İklim için ve Suyu Düşünenler temaları ile izleyicileri dünyanın farklı yerlerinden ilham verici hikâyelerle buluşturuyor.

Sistem Değişimi temasında yer alan Çözümler ve yüzde 25 Devrimi filmleri, ihtiyacımız olan sistem değişimin ne şekilde gerçekleşebileceğine dair ipuçları içeriyor.

Arçelik'in Tema Destekçisi olduğu İşiyle Dünyayı Değiştirenler'de Sıfırdan da İyi ve Değişimin Tohumları filmleri, zarar vermek yerine faaliyet gösterdiği ekolojik ve sosyal sistemlerde pozitif etki yaratan işletmelerden örnekler ile iş dünyasına ilham vererek değişimi tetiklemeyi amaçlıyor.

UNDP Türkiye'nin Tema Destekçisi olduğu İklim için temasında ise geleceğin yenilenebilir enerji sisteminde hidrojenin yerini araştıran Hidrojeni Keşfetmek ve kendi yenilenebilir enerjisini üreten enerji kooperatiflerini konu alan Güç Biziz filmleri yer alıyor.

Suyu Düşünenler temasında ise Su Boyu Yansımalar ve Çare filmleri suyun yaşamlarımızdaki yeri ve iklim krizinden ne şekilde etkilendiğini aktarıyor. Adil geçişi konu alan Cereyan Eden Devrim, gemicilik sektörünün iklim değişikliğine etkisini ve sektördeki aktörlerin değişime hazır olup olmadığını araştıran Kara Rota ve aile ölçeğinde iklim kriziyle ilgili sorumluluk almanın ve değişim yaratmanın ne anlama geldiğini paylaşan Ütopyaya Giden Yol gibi iklim değişikliğinin farklı etmenlerine değinen belgeseller de gösterilecek.

SYFF2021 seçkisinde ayrıca denizlerle ilgili, Akdeniz özelinde biri Türkiye'den olmak üzere üç adet belgesel yer alıyor: Çöpdeniz, Mavi Gelecek ve yönetmenliğini Çağatay Ankaralı ve Umut Sarıboğa'nın yaptığı Barınak. Farklı ilgi alanlarına hitap eden ve birbirini tamamlayan film seçkisi surdurulebiliryasam.org ve etkinliğin gerçekleşeceği surdurulebiliryasam.net adreslerinden incelenebilir.

Festival, her film seansının ardında yer alan 45 dakikalık aralarda, filmlerin içerikleriyle alakalı konularda çevrimiçi söyleşi, panel vb bağımsız yan etkinliklere evsahipliği yapacak. Yan etkinlik düzenlemek isteyen kişi ve kurumlar, Surdurulebiliryasam.net'de yer alan festival sayfasında bulunan Etkinlik Formunu doldurarak yan etkinlik başvurusunda bulunabilirler. Söyleşiler, festival başlangıç tarihine kadar Surdurulebiliryasam.net adresinde bulunan programda açıklanmaya devam edecek. Ücretsizdir olarak gerçekleştirilecek gösterimler surdurulebiliryasam.net adresinden kayıt yaptırılarak izlenebilecek.

  • sürdürülebilir
  • yaşam
  • film festivali
  • sinema
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın