Müzisyen çiftten bebeklerine hediye albüm: Âlâ

Müzisyen çift AliFiru yeni albümlerini bebekleri Âlâ'ya ithaf etti: 'Bu albüm sekiz aylık kızımıza bizden bir hediye. Onun hayatımıza kattığı mutluluğun karşılığında hem şimdi hem de büyüdüğünde severek dinleyeceği bir albüm hazırlamak istedik ve ortaya bu altı şarkı çıktı.'

Müzisyen çiftten bebeklerine hediye albüm: Âlâ

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Şarkıları ve YouTube'da yayınladıkları videoları ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Abdullah ve Firuze'nin Alifiru adını verdikleri müzik grubu, 6 şarkıdan oluşan albümlerini geçtiğimiz günlerde yayınladılar. Albümün adına ise yeni doğan bebekleri Ala'nın adını verdiler ve bu albümü ona ithaf ettiler. Söz ve müzikleri AliFiru'ya ait "Taçlı Kızım", "Kuzum", "Küçücüğüm", "Âlâ'nın Ninnisi", "Pamuk" ile anonim olan "Uyan Güzel" şarkılarından oluşan albümün aranjörlüğünü Alper Gemici üstlendi. Benim de İhtilal adlı şarkılarıyla keşfettiğim Alifiru grubunu gelin daha yakından tanıyalım: "Merhaba, biz AliFiru. Firuze ve Abdullah'tan oluşan bir müzik grubuyuz. Aynı zamanda hayatı da paylaşıyoruz, evliyiz. Yakın zamanda Âlâ Taçlı adlı bir de kızımız oldu. (Firuze) Ben sosyal hizmet uzmanıyım. (Abdullah) Ben de psikoloğum. Şu an hala aktif olarak da mesleklerimizi ifa ediyoruz." Müzisyen çift yaptıkları albümleri ile de sevenlerine şöyle seslendi: "Yeni albümümüz Âlâ tüm dijital platformlarda yayında. Bu albüm çok ciddi bir emek ve çabanın ürünü. Öyle ki kızımız Âlâ Taçlı bile kayıtlarda bizimle birlikte şarkı söyledi, klip çekimlerinde bulundu. Yani AliFiru artık üç kişi diyebiliriz. Sevenlerimizden ricamız, şarkılarımıza ve kliplerimize sahip çıksınlar. Böylece daha fazla üretebiliriz. Hepimiz birden sevinebiliriz albüme bakalım."

Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?

İkimizin de birbirimizi bulana kadar kişisel bir müzik geçmişi var. (Firuze) Ben küçük yaşlardan itibaren ney dersleri aldım, korolarda şarkı söyledim. (Abdullah) Ben de aynı şekilde korolarda şarkı söyledim aynı zamanda da gitar çalıyordum. Beste çalışmalarım vardı. Tanıştıktan sonra birlikte şarkılar yapıp söylemeye başladık. Instagram'da @alifiru hesabımızda paylaştığımız bu şarkılarla belli bir kitlemiz oluştu. 2017 yılında evlenirken düğün hediyesi olarak Firuze için yazdığım İhtilal adlı şarkımız sosyal medyada çok ses getirince şarkıyı profesyonel olarak kaydettik ve sektöre dâhil olduk. (Firuze) Şarkının çok sevilip ilgi görmesinin ardından Kurban Olayım, Canım Benim, Benimlesin Akşama ve Uyumsuzun Teki single'larımız çıktı. Şimdi de ilk albümümüzü olan Âlâ'yı yayınladık.

MODANIN RÜZGÂRIYLA SAVRULMADAN...

Müzik tarzınızı nasıl yorumlarsınız?

Öncelikli olarak kendi sevdiğimiz müziği yaptığımızı söylemeliyiz. İçimize sinen bir müzik... Müzik kalitesi yüksek karmaşadan uzak, modanın rüzgârına göre savrulmayan, prensipleri olan bir tarz oluşturmak istiyoruz. Ayrıca bu toprakların sesini nefesini bir şekilde şarkılarımızda duymak istiyoruz. Bu nedenle enstrüman çeşitliliğini sağlamaya çalışıyoruz. Yeni albümümüzde düdük, cura gibi aletler kullandık örneğin. Kısa bir tanım yapmak gerekirse, alternatif pop diyebiliriz.

Birlikte üretmek nasıl?

Tadına doyulmayan bir durum. (Abdullah) Bir şarkı yazıp onu bir an önce Firuze'ye dinletme isteği çok heyecanlı. Yorumlarını duymak, beğenmediğinde alttan alta bozulmak. Bir şarkıyı çaldığımda Firuze'nin yüzü gülüyorsa o şarkı tutacaktır. (Firuze) Abdullah bazen birbirimizden ayrıyken ses kaydı olarak yeni yazdığı bir şarkıyı gönderir. Bir an evvel buluşsak da şu şarkıyı beraber söylesek diye beklerim. Genelde o yazar sonrasında beraber ete kemiğe büründürürüz. (Abdullah) Tabi birlikte yazdığımız şarkılar da var. Örneğin bu albümdeki Küçücüğüm şarkısının bestesi Firuze'ye ait.

BU ALBÜM KIZIMIZA BİZDEN BİR HEDİYE

Bu albüm sekiz aylık kızımıza bizden bir hediye. Onun hayatımıza kattığı mutluluğun karşılığında hem şimdi hem de büyüdüğünde severek dinleyeceği bir albüm hazırlamak istedik ve ortaya bu altı şarkı çıktı. İnsanların genel anlamda bizde gördükleri şey birbirimize olan aşkımız ve mutlu bir aile tablosu çizmemiz. Biz de bu tablonun yansıması olarak mutluluğu taçlanmış bir aileden süzülenleri dinleyicilerimizle paylaşmak istedik. İnşallah bu şarkılarda kendisini bulan, umutlarını yeşerten çok sayıda insan olur. Biz de böylece emelimize ulaşmış oluruz.

Gelecek için planlarınız nelerdir hayalleriniz nelerdir? Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?

Öncelikli hedefimiz kendi şarkılarımızı üretmeye devam etmek ve bu şarkıları daha fazla insana ulaştırmak. Kaliteli bir iş yaptığımızı ve piyasada kalıcı bir yer edinmek için şansımız olduğunu düşünüyoruz. Daha fazla konser yapmak istiyoruz. Ülkemizin birçok şehrinden, Almanya'dan Fransa'dan farklı ülkelerden mesajlar alıyoruz. En yakın zamanda dinleyicilerimizle buluşmak istiyoruz. İnsanlara "AliFiru iyi şarkılar yapar" dedirtebilirsek ne mutlu bize.

  • alifiru
  • ala albümü
  • müzisyen
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın