Kilo verirken önemli ayrıntılar

Kilo vermek istediğimizde küçük dokunuşlarla sağlığımızı korumak ve geliştirmek hiç zor değil. İşte fazla kilolardan kurtulmak için bazı püf noktaları...

Kilo verirken önemli ayrıntılar

NİL ŞAHİN GÜRHAN / nil@nildiyet.com

Evde hareketsiz kaldığımız dönemler devam ediyor. Fazla kilo alma riskimiz de artıyor. Bütün gün evde zaman yönetimini kaçırmak, beslenme düzenini allak bullak etmek çok kolay. Düzenli, dengeli ve sağlıklı yiyecekler içeren sofralar kurmak da çok kolay. İpler bizim elimizde. Kendimizi bırakırsak, fazla kilo almak fark etmeden olabilecekken, küçük dokunuşlarla sağlığımızı korumak ve geliştirmek, fazla kilolarımızdan kurtulmak için en doğru zaman.

Sağlıklı ve sağlam öğünler yiyin; Az da değil, çok da değil, yeterli ölçüde ve doğru zamanda ihtiyacınızı karşılayacak şekilde beslenin.

Keyifle yavaş yavaş yiyin, iyi çiğneyin, her lokmanın keyfine varın. Böylece, hem vücudunuzu hem ruhunuzu beslersiniz.

Öğünlerinizi tam tüketin, öğünleriniz dışında sürekli bir şeyler atıştırmaktan kaçının

Bol su için; Günde 1.5- 3 litre su içmeye özen gösterin.

Enerji harcayın. Hareket edin. Enerji harcamak için en gerçek yol hareket etmektir. Yağ yaktığını iddia eden karışımlara inanmayın.

Lifli beslenin; Sebze, meyve, kuruyemişler, tam tahıl ürünleri ve ekmek vücudunuza sağlıklı ve doğal lif almanız önemli yiyeceklerdir. Her öğünde sebze yemeği, salata, meyve yemeniz kilo vermenizi kolaylaştırmakla birlikte sağlığınızı her yönden korur ve geliştirir.

İşlenmiş yiyeceklerden uzak durun: Her geçen gün işlenmiş ve rafine yiyecekler ağırlıklı beslenmenin vücudumuza farklı bir zararı olduğunu görüyoruz. Sağlıklı ev yemekleri, taze sebze ve meyveler beslenmenizin temelini oluştursun.

Pozitif olun, kendinizi sevin, yeterli ve iyi uyuyun. Gerginlik ve stres sizi uykusuz bıraktığı gibi pek çok yönden baskı altına girmenize sebep olabilir. Özellikle gergin ve stresli dönemlerde sağlıklı beslenme, düzen ve disiplinine uymanız zor olabileceği gibi yaşam içinde çoğu konuda zayıf ve başarısız olmanıza zemin hazırlar.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın