Kahraman Babam'ın Uğur'u Görkem Sevindik: İtfaiyeciliğin kutsallığını öğrendim

Ekranların yakışıklı oyuncusu Görkem Sevindik, Kahraman Babam dizisiyle izleyiciyi aşk ve aksiyon dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Hem baba hem de kahraman bir itfaiye eri Uğur'u canlandıran Görkem Sevindik, 'İşin içine girene kadar itfaiyecilerin hayatımızda bu denli önemli olduğunun ve gerçekten itfaiyeciliğin bu kadar kutsal bir meslek olduğunun farkında değildim' diyor.

Kahraman Babam'ın Uğur'u Görkem Sevindik: İtfaiyeciliğin kutsallığını öğrendim

YELİZ COŞKUN / yeliz.coskun@aksam.com.tr

Sizi hep iddialı ve oldukça da başarılı yapımlarda izledik. Bunun nedeni seçici olmanız mı?

Seçici olmaya kesinlikle özen gösteriyorum, bunun yanı sıra bir proje beni heyecanlandırıyorsa ve kendimden bir şeyler katabileceğimi öngörebiliyorsam o projenin doğru proje olduğuna ikna oluyorum. Fakat bunların yanı sıra projenin tutmasıyla ilgili bazı parametreler var orda da biraz şansın devreye girdiğini düşünüyorum.

Hayat verdiğiniz rollerden sizde iz bırakan oldu mu?

Oynadığım karakterlerin hepsi birbirinden kıymetli. Benim oynadığım karakterlere kattıklarım kadar o karakterlerinde bana kattığı her şeyi çok kıymetli buluyorum.

Sizi aksiyonda görmeye alışığız. Kahraman Babam'da seyirciyi neler bekliyor?

Öncelikle bu projeye çok inandığımı ve güvendiğimi söylemek istiyorum. İzleyicilerin büyük keyif alarak seyredeceğinden eminim, senaryosunda bol aksiyon, dram, polisiye, aşk, aile ilişkileri gibi bir çok konuyu barındıran herkese hitap edeceğini düşündüğüm çok kaliteli bir iş.

Kahraman Babam'da sizi heyecanlandıran ne oldu?

Sizin de söylediğiniz gibi seyirci beni daha çok aksiyon işlerinde izledi ancak bu projede aksiyonun yanı sıra, mücadeleci ve asla vazgeçmeyen kızı için her şeyi yapmaya hazır bir baba olarak seyirciyle buluşuyorum.

Kızınızı Ebrar Alya Demirbilek canlandırıyor. Setteki iletişiminiz nasıl?

Ebrar öncelikle çok akıllı, çok tatlı ve çok yetenekli, tam bir büyümüşte küçülmüş (gülüyor). Sete bıcır bıcırlığıyla yaydığı çok tatlı bir enerji var, bende bu enerjiden yararlanıyorum elbette.

Baba-kız hikayenizin, diğer dizilerde gördüğümüz aile hikayelerinden farkı ne olacak?

Benzer veya birbirine yakın konuların birçok işte kullanıldığı zaten biliniyor, oyunculuklarımızla benzer konuları farklı duygularla insanlara geçirmeye çalışıyoruz, umarım başarılı olabilmişizdir.

Canlandırdığınız Uğur karakterinden bahseder misiniz?

Uğur gerçek bir kahraman! Çok iyi bir eş ve baba ancak yaşadığı bir talihsizlik sonucu eşini kaybediyor ve geçirdiği kötü dönemleri kızı için ve işine olan aşkı sayesinde atlatarak yeniden hayata tutunuyor.

Peki, sizin kahramanınız var mı?

Birçoğumuzun çocukken süper güçleri olan kahramanları olmuştur, yaşlarımız ilerledikçe bu duygular yerini daha gerçek duygulara bırakıyor. Ama şunu biliyorum ki Kahraman Babam dizisinde birçok çocuk seyircimizin itfaiyeci kahramanları olacak.

Rol için özel bir eğitimden geçtiniz. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Doğruyu söylemek gerekirse bu kadar işin içine girene kadar bende itfaiyecilerin hayatımızda bu denli önemli olduğunun ve gerçekten itfaiyeciliğin bu kadar kutsal bir meslek olduğunun farkında değildim. Tabiri caizse onlar gerçekten gizli kahramanlar, birçok meslek dalının kendince zorlukları tabi ki var fakat itfaiyecilik çok başka, can söz konusu, hem karşı tarafın hem de kendinizin. Buradan hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum.

İtfaiyeci kıyafetini giydiğiniz ilk an ne hissettiniz?

Eğitim sürecininde getirdiği bilinçlilikle gerçekten kendimi sorumlu ve göreve hazır hissettim.

İnsanın, bir canı yangından kurtarmak için kendisini alevlere attığını düşünmek bile tüylerimizi diken diken ediyor. Sette neler yaşıyorsunuz? Sahnelerde neler hissediyorsunuz?

Kıyafetlerimiz ve ekipmanları gerçekten çok ağır, birçok sahnede gerçek yangının içine girdik o sahnelerde soğukkanlı kalabilmek, oksijen tüpünü doğru kullanabilmek aynı zamanda rolünüze ve akışa konsantre olabilmek gerçekten ciddi bir emek istiyor.

Kahraman Babam, Görkem Sevindik'in bakış açısını nasıl etkiledi? Bu rolün size neler katacağını düşünüyorsunuz?

Ben Adana'da doğmuş büyümüş biri olarak aile bağlarına her zaman değer veren bir birey oldum. Bu işimde de aynı farkındalıklar içindeydim, henüz çocuğum olmasa dahi bir babanın çocuğu için her zaman baştan başlayabilecek gücü olduğunu gördüm.. Bunlar çok kıymetli değerler.

Bir gün komedi projesiyle karşımıza çıkar mısınız?

Çok isterim, kendime bu anlamda da çok güveniyorum. Umarım seyircide benimle aynı fikirde olur (gülüyor).

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın