İstanbul'un dünü, bugünü SSM'de!

'Dün, Bugün, İstanbul' sergisi, 22 genç sanatçının gözünden İstanbul'a dair bir durum tespitinde bulunuyor. Sergi, 3 Eylül–28 Kasım tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi'nde görülebilecek.

İstanbul'un dünü, bugünü SSM'de!

Sabancı Holding katkılarıyla gerçekleştirilen, "Dün, Bugün, İstanbul" Sergisi, dün Sakıp Sabancı Müzesi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi ve sanatçı Murat Germen'in çağrısıyla buluşan, yolu Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programından geçmiş 22 sanatçının bir araya geldiği sergi, İstanbul'un dünü ve bugününü ortaya koyarken, geleceğini de düşünmemizi sağlıyor. Serginin açılışı, Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer ve Murat Germen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

İSTANBUL'A GENÇ SANATÇILARIN GÖZÜYLE BAKIYORUZ

Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer konuşmasında: "Dün, Bugün, İstanbul sergisinde İstanbul'a bu kez tarihin ve arkeolojinin değil, genç sanatçıların çağdaş gözüyle bakacağız... Sergide; mimar, öğretim üyesi, İstanbul'un değişimini yakından izleyen ve fotoğraflarında bunu yansıtan sanatçı Murat Germen'in çağrısıyla bir araya gelen ve yolu Sabancı Üniversitesi'nden geçen 22 genç sanatçının bu sergiye özel ürettiği birbirinden bağımsız eserlerini göreceğiz. İstanbul'un sanatçılara verdiği ilhamı ve aynı zamanda onlara yüklediği bellek inşa etmek misyonunu hissedeceğiz. "Dün, Bugün, İstanbul" sergisinde gençlerin enerjisinin hepimize iyi geleceğine inanıyorum" dedi.

ZİYARETÇİLER İSTANBUL'UN GELECEĞİNİ İRDELEYECEK

Dün, Bugün, İstanbul Sergisi; Ahu Akgün, Aslı Narin, Begüm Yamanlar, Beril Ece Güler, Burak Dikilitaş, Canan Erbil, Cemre Yeşil Gönenli, Deniz Ezgi Sürek, Didem Erbaş, Ege Kaynar, Eren Sulamacı, Eser Epözdemir, Korhan Karaoysal, Mekânda Adalet Derneği, Neslihan Koyuncu Bali, Nora Bryne, Onur Özen, Örsan Karakuş, Serkan Taycan, Sıla Ünlü İntepe, Sinan Tuncay ve Zeynep Kaynar'ın eserlerinden oluşuyor. Sanatçıların, İstanbul'un dünü ve bugününü düşündükleri, kente dair bir durum tespiti yaptıkları sergi, ziyaretçilerin İstanbul'un geleceğini de düşünmesine neden oluyor. Mekâna özel hazırlanan eserler, çevre, hayvan popülasyonu, kentsel dönüşüm, toplumsal yaşam, tarihi mekânlar, su kaynakları, ulaşım ve ütopya / distopya kavramlarının da aralarında bulunduğu temalar ışığında, kent dinamiklerine dair yorumlar içeriyor. Sergi seçkisini yağlıboya resim, çizim, enstalasyon, fotoğraf, video, serigrafik baskının geniş bir mecra yelpazesi oluşturuyor. Koronavirüs (COVID-19) salgını kaynaklı aksaklıklara, tam ve kısmi kapanmaların yarattığı imkânsızlıklara rağmen, kentin çok çeşitli merkezlerini konu eden işlerin üretim sürecine, İstanbul'un birçok farklı kurumunun yanı sıra bu şehirde yaşayanlar da katkıda bulunmuş.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın