İlkin Şimşek, imzasını yapay zeka ile attı

'Yeni dünyanın ürünlerini tasarlama fikri benim ve markamın en heyecan verici yönü.' diyen genç tasarımcı İlkin Şimşek, Si Causeway markasının ilk koleksiyonunu yapay zeka ile oluşturdu.

İlkin Şimşek, imzasını yapay zeka ile attı

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Teknolojiyi moda sektöründe başarıyla kullanan Kariyer Eğitim Kurumları'ndan öğrencim İlkin Şimşek'in yapay zeka ile oluşturduğu ilk koleksiyonu ve hikâyesini sizlere sunmaktan gurur duyuyorum.

İlkin Şimşek'e dair en karakteristik noktaları senden dinlemek isteriz?

İlk olarak çok mutlu diyebiliriz. Çocukluk hayalim olan ve gerçekleştirmek için çok emek harcadığım gelecekçi tasarım markasını kurdum. Farklı olanı ortaya çıkarma arzusu bu yoldaki en büyük motivasyonum. Yeni dünyanın ürünlerini tasarlama fikri benim ve markamın en heyecan verici yönü. Tasarlarken sınırsız düşünmek kendimi özgürce ifade edebilmemi sağlıyor. Teknolojinin verilerini doğanı ilhamı ile faydacı bir şekilde sizlere ulaştırmak en büyük hedefim.

Seni kendi markanı yaratmaya iten serüveni anlatır mısın?

Tasarıma olan ilgim çok küçük yaşlarda başlamıştı. Tasarlarken ve üretirken yaşadığım mutluluk beni üniversitede ürün tasarımı bölümü ile buluşturdu. Ne yapmak istediğimi ve istemediğimi çok iyi biliyordum. Sürekli aynı fikirleri tekrarlayıp, sektör de sıkışıp kalmak ve günün sonunda birbirinden farkı olmayan tasarımlar oluşturmak istemiyordum. Bunun için kimsenin sınırlaması olmadan yeni ve genç bakış açısına sahip, bir sürü dinamik özelliği olan bir dünyanın kapılarını açmak isteği ile Si Causeway markasını ortaya çıkardım.

Marka DNA'nı oluşturan ana etkenler nelerdir?

Tasarlamanın her an devam eden bir döngü olduğunu düşünüyorum. Geçmişten gelen ve geleceğe doğru giden bu hayat akışında sahip olduğumuz tek şey an'ımız. Marka olarak an'ın ve sizlerin en güzel halinizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Canlı renkler, konforlu ve stil sahibi bir siluet ile hayatın her anında giyilebilir zamansız ve mekânsız tasarımlar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu düşüncenin markamızı güçlü ve farklı kıldığını söyleye bilirim.

Koleksiyon hikâyen ve tasarım süreci nasıl şekillendi?

Tasarımlarımızı yapay zekanın da içerisinde olduğu farklı etnik köken ve kültürlere sahip kişilerden oluşan bir ekiple tasarlıyoruz. Uzak doğudan, Avrupa'dan, Amerika'dan çeşitli güncel trendlerin yazılımsal verilerini alarak renk, kalıp ve duygu analizi yapıyoruz. Bu bilgileri doğanın var olan güzelliği ile bir araya getirerek yeni ürünler tasarlıyoruz. Markanın ilk koleksiyonu olan Street Line sizleri farklı keşfedilmemiş bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Her an değişen hayata ve koşullara karşı sizlere farklı alanlarda farklı kombinler oluşturma gücü veriyor.

Markanın ulaşmak istediği kadın profilini ve hedeflerinizi dinlemek isteriz?

Hedefim dünyaca ünlü genç bir tasarım markası olabilmek ve bu düşünceyi çok hızlı bir şekilde hayata geçirmek. Her an'ı tasarlarken yaşamak, bu yaşamın tadını almak ve bu tadı olabildiğince dünya ile buluşturmak istiyorum. Kendini mutlu etmenin en büyük güç olduğunu bilen, her an göz önünde, dikkat çekici olmayı seven, dünyaya ve kendine karşı saygısı olan bütün karakterler markamızın profilini oluşturuyor.

Koleksiyonunda öne çıkan ürünler neler?

Kesinlikle gömlekler diyebilirim. Çok bilinen gece kıyafeti kumaşlarını caddeye çıkardık ve farklı doku özellikli kumaşları bir arada kullandık. Tafta kumaştan oversize gömlekler, ipek / saten kumaşlardan spor kesim etek ve pantolonlar modunuza göre sizi istediğiniz alanda göz alıcı yapmak üzere konforunuzu ve güzelliğinizi en yüksek seviyede tutma düşüncesi ile tasarlandı.

Ürünlerinizi incelemek isteyenler size nerelerden ulaşıyor?

Ürünlerimize www.sicauseway.com internet adresimiz ve Si Causeway instagram hesabımızdan ulaşılabilir. Yurt içi ve yurt dışı seçili mağazalarda koleksiyonumuzu sergilemek için çalışmalarımız hızla devam etmekte. Si Causeway markasının ulaşılabilir olmasını sağlamak ve tüketiciye en kaliteli hizmeti verebilmek için ilk günkü heyecanımızla çalışıyoruz.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın