Genç yetenekler modaya göz kırpıyor

Sektöre yeni tasarımcılar ve modacılar kazandırmayı hedefleyen IF Wedding Fashion İzmir 'Gelinlik Tasarım Yarışması' ve KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması defileleri 16 Kasım'da İstanbul ve İzmir'de yapılacak.

Genç yetenekler modaya göz kırpıyor

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Moda sektörümüzün can damarlarından olan moda tasarım yarışmaları bu yıl da birbirinden yetenekli öğrenciler ile gelecek hafta karşımızda olacak. IF Wedding Fashion İzmir 12. "Gelinlik Tasarım Yarışması" ve KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması defileleri 16 Kasım Salı günü biri İzmir'de diğeri İstanbul'da gerçekleşecek. Her iki yarışmayı da önemseyen bir moda yazarı ilk olarak KOZA defilesini fiziksel olarak izleyeceğim. Ardından İzmir'e IF Wedding Fashion fuarına gideceğim. İlk 15 finalistin defileleri sonrası yapılacak üç günlük sergiye katılıp tasarımları detaylı inceleyeceğim. Aynı zamanda onlarca gelinlik markası ve moda tasarımcılarının yer aldığı dev fuarı görmek için sabırsızlanıyorum.

"Uyanış" teması ile düzenlenen 12. Gelinlik Tasarım Yarışması'nın finale kalan tasarımları hayata geçiyor. İzmirli moda tasarımcılarının atölyelerinde dikimleri tamamlanan gelinliklerin ödülleri, 16 Kasım Salı fuar açılış defilesinde sahiplerini bulacak.

YENİ MODACILAR İÇİN BÜYÜK MOTİVASYON

Sektörün trendlerine gençlerin yön verdiğine inanan ve bunu desteklemek için fuarlarını tasarım yarışmaları ile güçlendiren İZFAŞ, geleceğin ünlü modacılarını IF Wedding Fuarı bünyesinde yetiştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde, İZFAŞ tarafından 16-19 Kasım tarihlerinde Fuarizmir'de düzenlenecek IF Wedding Fashion sektöre yeni tasarımcılar kazandırma geleneğini sürdürüyor.

Yarışmanın en önemsediğim yanlarından biri de birinci seçilecek kişiye önümüzdeki yıl düzenlenecek 16. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında Performans Defilesi sunma hakkı tanınması. Yarışma birincisi, kendi belirleyeceği koleksiyonunu hazırlayarak profesyonel hayatındaki ilk defilesini burada düzenleme fırsatı elde edecek.

Finale kalmaya hak kazanan isimler Asya Samantır, Aytül Akdoğan Öneme, Burak Akın, Çağ Burak Canpolat, Ezgi Mahir, Gözde Ağca, Gülçin Dinçler, Gülsüm Güneş, Hasancan, Meşelik, Mehmet Kınlı, Mehmet Şirin Biricik, Nisa Nur Şükran Hapil, Nurdan Ahsen Fıçıcı Oğuzhan Öndeyer, Şeyma Dağ

KOZA'DAN ÜÇ YENİ KELEBEK ÇIKACAK

Türk moda ve tekstil endüstrisiyle genç yetenekleri buluşturan KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın bu yıl gerçekleşecek 29. edisyonu için son günler. Türk modasının her yıl heyecanla beklediği bu yarışmanın finali 16 Kasım Salı akşamı Kuruçeşme'deki Mandarin Oriental Bosphorus'ta gerçekleşecek.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) tarafından 29 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, 1992 yılından beri moda tasarımı alanında kariyer yapmak isteyen genç yetenekleri endüstriyle buluşturmaya devam ediyor. Her yıl özel olarak mercek altına aldığım ve desteklediğim bu yarışmanın bu yıl ki tasarımlarını defilede görmek için de sabırsızlanıyorum.

Moda endüstrisine taze kan getirmesi amacıyla genç moda tasarımcılarına lokomotif görevi üstlenen KOZA, düzenlendiği 29 yıl süresince Türkiye'nin en etkileyici moda arşivini yaratarak bu yönüyle de Türkiye'deki moda endüstrisinin gelişimini ve tarihini de temsil ediyor. KOZA'nın tüm finalistleri bugün ya Türkiye'nin en tanınmış moda tasarımcıları olarak kendi markalarını kurmuş ya da birçoğu önde gelen moda markalarının tasarım departmanlarının başında yer alarak sektöre katma değer sağlıyor.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın