Cennetten Çiçek şarkısıyla listeleri alt üst etmişti! Zehra “Bal” gibi bir şarkı ile dönüyor

Müzik dünyasına girdiği Cennetten Çiçek şarkısı ile dinlenme listelerini alt üst eden genç sanatçı Zehra, bu ay çıkaracağı yeni şarkısını ilk kez Akşam Cumartesi'ye açıkladı. 22 Nisan'da Bal adlı teklisini dinleyicisiyle buluşturacak olan Zehra ile kariyer yolcuğu, hayalleri, hayatının dönüm noktasını konuştuk.

Cennetten Çiçek şarkısıyla listeleri alt üst etmişti! Zehra “Bal” gibi bir şarkı ile dönüyor

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Müzik yolculuğundan nasıl başladı? Bir eğitimin var mı bu alanda?

Müzik ile çocukluğumdan beri iç içeydim. İlkokulda müzik öğretmenim müziğe olan ilgimi ve yeteneğimi fark edince bana piyano ve gitar dersleri vermeye başladı. Sonra babam yaşadığımız yere bir saat uzaklıkta Karaman Güzel Sanatlar Lisesi olduğunu öğrendi ve sınava hazırlanabilmem için özel ders aldırdı. Liseyi burada okuyup devamında Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'ne girdim. 2020'de mezun oldum.

Hayatının dönüm noktası neydi?

Hayatımın dönüm noktası diyebileceğim iki olay var. Birincisi babamı kaybettiğim gün; ben ve hayatım baştan sona değişti. İkincisi ise "Cennetten Çiçek" ile birlikte 2020'de bir müzik şirketinin proje teklifi üzerine bir anda Mersin'den çıkıp İstanbul'a gelmem oldu. O günden beri İstanbul'dayım. Babamın vefatı benim hayata bakış açımı değiştirdi, olgunlaştım ve sorumluluklarım arttı. İkinci dönüm noktam olan "Cennetten Çiçek" ise bana cesaret, mutluluk ve umut getirdi.

Bu şarkı ile ünlü olacağını düşünmüş müydün?

Aklımın ucundan geçmemişti. Bir gece vakti şarkıyı çok beğendiğim için nakaratını telefonuma kaydedip Youtube kanalıma yükledim ve konu buralara geldi. Sektöre girerken ilk adımı atmama vesile olduğu için benim için çok özel bir şarkı.

Genç yaşında gelen bir şöhret var. Bu senin yaşamını nasıl değiştirdi?

Dediğiniz gibi çok küçük yaşta geldi şöhret bana. İlk projemde, ilk şarkımda rekorlar, ödüller, konserler üst üste geldi. Aileme bir söz vermiştim, "Bir gün mesleğimi yapmaya başladığımda sizi yaşadığım şehre getireceğim ve birlikte yaşayacağız" demiştim. Sözümü tuttum, şarkım çıktığında ailemi İstanbul'a taşıdım. Şu an birlikte yaşıyoruz. Hayatımın mutlu, huzurlu dönemlerinden birindeyim.

Cennetten Çiçek şarkısı çok sevildi. Milyonlarca dinlendi. Sonraki teklilerde bu anlamda bir tereddüt oldu mu?

Olmaz olur mu? "Cennetten Çiçek" büyük bir şöhret ve bir yandan da büyük zorluklar getirdi. O şarkının üzerine çıkabilecek daha iyi şarkılar yapmak için çalışıyorum. Müzik kariyerine eğer çok iyi bir şarkıyla giriş yapıyorsan, herkes "Acaba bir sonraki şarkısı ne olacak" diye bekliyor. İnsanları hayal kırıklığına uğratmamak için daha da çok çalışmak gerekiyor. Çok şükür, "Ederin Olsun" "Gurbet" şarkılarım da sevildi ve benimsendi.

Seslendireceğin eserleri seçerken neye dikkat ediyorsun? Gurbet bir coverdı. Başka bir cover gelir mi?

Önce sözlerine bakıyorum. "İnsanlara bu duyguyu geçirebilir miyim?"' diye.

Sonra melodisine bakıyorum. Eğer hareketli, hızlı şarkılar dans ettiriyorsa, slow şarkılarda tüylerimi diken diken edip, gözlerim doluyorsa o şarkı benim için tamamdır! Cover yine gelebilir tabii ki... "Gurbet" çok samimi ve sıcak bir şarkıydı, bana kariyerimin başında hediye edilmişti. Ben de severek söyledim.

Yakın zamanda albüm gelecek mi?

Şu an çok hızlı bir tüketim sürecindeyiz. Dinleyiciler neredeyse ayda bir kere bizden şarkı istiyor. Albüm için planlarım var fakat daha erken, Eylül ayına kadar sizlerle üç şarkı buluşturmayı planladık.

Çok yakında, sözü ve müziği Sefa Nuh Polat'a ait yeni bir şarkıyla geliyorum, adı "Bal". Bunu ilk kez size söylüyorum. Dinlerken adıyla aynı hissi veren, bal gibi bir şarkı. Bu yıl düğünlerde çiftlerin ilk dans şarkısı "Bal" olacak. Şarkıda sürpriz bir isim de bana eşlik ediyor.

DİNLEYİCİYLE KURDUĞUM BAĞ BAŞARIYI GETİRDİ

Müziğini nasıl tanımlıyorsun?

Benim müziğim pop. Ama sahnemde arabesk, oyun havaları da seslendiriyorum. Bundan sonra kariyer yolculuğumda "arabesk" şarkı söyleyebilir ya da Türk Sanat Müziği seslendirebilirim. Yeniliğe ve farklı işlere her zaman açığım. Yeter ki heyecanlanayım!

Müzik senin için bir iş mi sadece?

Müzik benim hem işim hem hobim. Yalnızca iş olarak görseydim keyif alamazdım diye düşünüyorum. Mikrofonu sahnede elime aldığımda devleştiğimi, güçlendiğimi hissediyorum. Ekibim gelip "Hadi Zehra, sahneye çıkıyoruz" dediği o son saniyeler heyecandan kalbim duracakmış gibi hissediyorum.

"En Çok Dinlenen Türk Kadın Sanatçılar" listesinde üst sıralarda yer alıyorsun. Bu başarını neye borçlusun?

Çok planlanmış, matematiksel hesaplara girilmiş şeylerin sevileceğini ve dinleneceğini düşünmüyorum. Benim "Cennetten Çiçek", "Gurbet" şarkımda ve diğer şarkılarımda "samimiyet" vardı. Dinleyicilerle aramda bir bağ kurdum ve bu bağ bana başarı getirdi. Bunun yanında tabii ki azimle, disiplinli bir şekilde çalıştım. Emek verdim.

47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde en iyi çıkış yapan sanatçı ödülünü aldın. Bu ödül senin için ne anlam ifade ediyor?

Altın Kelebek en kıdemli ödül törenlerinden bir tanesi. Orada olmak bile çok heyecan vericiydi. Böylesine önemli bir ödülü, kariyer yolculuğumun başında aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Ödülü alırken babamı düşündüm, "Keşke o da burada olsa ve bu ödülü aldığımı görseydi" dedim.

Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın