Boğaziçi Film Festivali 9 yaşında!

Boğaziçi Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 23-30 Ekim tarihleri arasında dokuzuncu kez gerçekleşecek.

Boğaziçi Film Festivali 9 yaşında!

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Gençlikten olgunluğa geçiş yapmak üzere olan bir festival: Boğaziçi Film Festivali. Adını önemli film organizasyonları arasına çoktan yazdırmış durumda. Bu yıl dokuzuncu kez sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Film gösterimlerinin ve yan etkinliklerinin yanı sıra endüstri bölümü Bosphorus Film Lab ile bu yıl da birçok projeye destek sağlayacak olan festival, 23-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Film gösterimleri ise Atlas ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. TürkMedya'nın ana medya sponsoru olduğu festivali, direktörü Emrah Kılıç ve endüstri bölümü Bosphorus Film Lab yöneticisi Selin Karlı ile konuştuk.

EMRAH KILIÇ: BFF YAPISAL OLARAK OTURMUŞ BİR FESTİVAL

Festivalde bizi bu yıl neler bekliyor? Herhangi bir yenilik var mı?

Festivalde çok büyük yenilikler yok, Boğaziçi Film Festivali artık yapısal olarak oturmuş bir festival, amacımız bu yapısı ile yarışma ve etkinlikleri ile festivali fiziksel olarak sinema salonlarında sürdürebilmek. Bu yıl da bu doğrultuda bir festival hazırladık.

9. yılınıza rağmen çok daha uzun tarihe sahip film festivalleri ile yarışır/kıyaslanır durumdasınız. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mutluluk verici bir durum, kurumsal olarak bağımsız yapımız, çekirdek bir festival ekibi ile devam ediyor olmamız ve yaptığımız işi sevmemiz, sinema ile olan, ulusal ve uluslararası film endüstrisi ile olan ilişkilerimiz de bu aşamaya gelmemizde önemli oluyor diye düşünüyorum. Ancak belirtmek isterim ki, festivaller arasında rekabet ya da kıyaslama gibi durumlar doğru değil. Her festivalin kendi rengi, kendi sesi olduğunu düşünüyorum. Tüm festivallerimiz sinemamıza katkı sağlamak için var.

Peki, festival 10. yılına nasıl hazırlanıyor? Biraz bahseder misiniz?

Öncelikle pandemi etkisinin nasıl olacağını bakacağız. Buna göre yine planlama yapacağız. Tabii ki özel bir yıl olacak bizim için. Ancak henüz bunları konuşmak için çok erken. Önümüzde dokuzuncu yılın festivali var ve tamamen buraya motive olmuş durumdayız. 23-30 Ekim'de Atlas ve Kadıköy sinemalarında pandemi önlemleri doğrultusunda fiziksel gösterimler ve çeşitli endüstri etkinlikleri yapacağız, önemli sinemacıları ağırlayacağız. Artık klasikleşen büyük ustalık sınıflarımız yine olacak. Biletlerimiz mobilet.com'dan satışa sunuldu. Herkesi festivale bekliyoruz.

SELİN KARLI: BFL, YEREL PROJELERİ ULUSLARARASI BİR STANDARDA ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR

Bu yıl öncekilerden farklı olarak, uluslararası sektörde alanında deneyimli konuklarla sanal sohbet odası yaratıyor, yaratıcı yetenekleri onlarla buluşturuyoruz. Konularımız arasında kitaptan beyazperdeye adaptasyon, animasyon yapımı, uluslararası ortak yapım gibi konular yer alacak. Bu etkinlikleri var olan festival panellerine ek olarak gerçekleştiriyoruz. Önceki deneyimlerimden de yararlanarak BFL'nin uluslararası standartlarda bir buluşma noktası haline gelmesini hedefliyorum. Ayrıca profesyonel sinema ağımızı genişleterek, BFL projelerinin de bu ağdan fayda sağlamasına imkan tanıyacağız. BFL, yerel projeleri uluslararası bir standarda çıkarmayı hedefliyor. Bu da orta vadede Türkiye sinemasının uluslararası görünürlüğünün daha da artması anlamına geliyor.

  • türkmedya
  • boğaziçi film festivali
  • selin karlı
  • emrah kılıç
  • boğaziçi kültür ve sanat vakfı
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın