Antalya'da tarih ve moda buluştu

Antalya Fashion Week 2021 Dijital defileleriyle turizmin başkenti Antalya'nın tarihi ve kültürel bölgelerini kapsayan çekimleriyle moda severlerle buluştu. Dijital platformlarda 25 ağustos 2021'de yayınlanan defileler, Azerbaycan başta olmak üzere Sırbistan, Rusya ve Norveç gibi farklı ülkelerde de gösterime girecek.

Antalya'da tarih ve moda buluştu

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Emy Organizasyon&Ajans kurucu Eda Meltem Yılmaz, doğup büyüdüğü şehir olan Antalya'yı dijitalleşen moda haftaları trendi ile tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Her birinin hikâyesi farklı olan koleksiyonlar gibi mekân seçimlerinde de Roma, Selçuklu ve Türk kültürüne ait dokuların görsellerini dijital videolarında buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Çekimlerin yönetmenliğini Ehat Lekovic ve ekibi gerçekleştirdi. Styling ve çekim koordinasyonlarını Fevzican Ceman üstlendi. Projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Muratpaşa Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesi destek verdi.

AFW 2021 Dijital lansmanı, Hotel Su'da 22 Ağustos akşamı özel bir davet ile basına, protokole ve modaseverlerden oluşan özel bir gruba sunuldu. Dijital ortamda yayınlanmadan önce ilk olarak böylesi özverili çalışmaları izlemekten kendi adıma mutluluk duydum. Her yıl olduğu gibi gelecek yıl da AFW'de yer alan 'Ümit Temurçin'le Madalyonun Diğer Yüzü' adlı moda oturumumla yeniden buluşacağımızı buradan sizlere de bildirmek isteriz.

AFW TAKVİMİNDE YER ALAN MARKALAR

Erentül Haute Couture koleksiyonu Antalya'nın Roma dönemine ait en büyük antik kenti Perge'de dev prodüksiyonla gerçekleştirildi. 45 parçadan oluşan koleksiyon, özel kumaşlar, değerli taşlar ve feminen tarzı ile moda severlerden tam not aldı. Önümüzdeki sezon ön plana çıkacak lila, somon, su yeşili gibi renkler koleksiyonda oldukça baskındı. El işçiliğinin ön planda tutulduğu yarı değerli taşlardan oluşan modeller de tarihi dokunun hikâyelerine ışık tutan kadın siluetleriyle oldukça etkiliydi.

Dvor Atelier ilk koleksiyonunu AFW'de sunmanın heyecanını yaşayan genç ve dinamik bir marka, moda tasarımcısı Ekaterina Harman koleksiyonunda doğa dostu kumaşlarla şehirli ve modern kadınlara hitap eden tasarımlara imza attı. Konforlu kalıpları ve over-size kesimler ön plandaydı. Koleksiyonu tamamlayan şapka, matara ve çanta tasarımları ise ayrıca dikkatimi çekti. Koleksiyon çekimleri Orfe At Çiftliği'nde gerçekleştirildi. Markanın dijital çekimlerinde modeller doğanın eşsiz canlıları atlarla poz verdi.

SHERVİN NAJAFPOUR'DAN KARABAĞ ZAFERİNE ÇOK ÖZEL BİR SİMGE

Üç sezondur AFW'de Azerbaycan – Türkiye arası kardeşlik ve kültür etkileşimi misyonu ile dikkat çeken Shervin Najafpour bu yılda çok özel bir hikâye karşımıza çıktı. Azerbaycan Karabağ zaferine ithaf ettiği ve sadece o bölgede yetişen Har-ı Bülbül çiçeği ile renklendirdiği Daily Couture koleksiyonunu, Evdirhan'ın tarihi dokusu ve halı tarlalarında etkileyici bir şekilde sundu. Minimalist çizgisi, genç ve zarif bir kadın silueti üzerine yapılandırılan koleksiyonda uçuşan tül elbiseler, Har-ı Bülbül çiçeğinin baskıları ve el işçiliği ile aksesuar olarak kullanılması ilk dikkatimi çeken noktalardı.

Dijital defilede Sena Yağmur Çelik, Derya Ekşioğlu, Tutku Aygan, Yasmin Üge, Göksu Bozdemir, Gizem Yıldırım, Aziza Berdyyeva, Aizhan Iklasova, Lada Gaydar, ve Reyma Andrea kameralar karşısına geçti.

  • antalya fashion week
  • moda
  • defile
  • eda meltem yılmaz
Tüm Cumartesi haberleri için tıklayın