Zorbalardan üç doktora dayak

Kocaeli'de hasta ve hasta yakınları, tartıştıkları aile hekimlerine saldırdı. Feci şekilde darp edilen 3 doktor tedaviye alındı. Yakalanan magandalardan 2'si tutuklandı, firari 1 zanlı ise aranıyor.

İHA

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırının adresi bu kez Kocaeli oldu. Körfez İlçesi'ndeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde hasta ve hasta yakınları, tartıştıkları doktorlara saldırdı. Aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S., magandalar tarafından tekme-tokat dövüldü. Olay sırasında sağlık merkezindeki kadınların korkudan çığlık atıp çocuklarını korumaya çalıştığı görüldü. Saldırganlar, vatandaşların araya girmesine rağmen şiddetine devam etti. Darp edilen 3 doktor, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan hekimlerden birinin elinde kırık saptandı; sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan kaçan magandaların yakalanması için polis çalışma başlattı. Gözaltına alınan 2 şüpheli; sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Firari olan 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

BOĞMAYA ÇALIŞTI

Saldırganlar, bir doktorun boğazını sıkarak boğmaya kalktı. Boğulma tehlikesi geçiren doktor yere yığılarak bayıldı.

GEREKEN CEVABI KANUNLAR VERECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorlara saldırıyı kınadı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, şu ifadeleri kullandı: "Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam."