Zonguldak bayram namazı 2021 saat kaçta? Diyanet Zonguldak Kurban Bayramı namazı saati!

Diyanet Zonguldak Kurban Bayramı namazı ile ilgili araştırmalar yapılıyor. 20 Temmuz Salı günü gerçekleşecek olan bayram namazının ardından bayramlaşma koronavirüs kurallarına riayet edilerek yapılacak. Zonguldak bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet İşleri tarafından yayınlanan Zonguldak Kurban Bayramı namazı saatine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Zonguldak bayram namazı vakti Diyanet tarafından açıklandı. Vatandaşlar kendi illerindeki bayram namazı vakitlerini öğrenmek için Zonguldak bayram namazı saat kaçta kılınacak? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Koronavirüs tedbirlerinin alınacağı namazlar sosyal mesafe kurallarına uyulacak. İşte Diyanet Zonguldak Kurban Bayramı namazı vakti sizlerle...

ZONGULDAK BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

20 Temmuz Salı günü Zonguldak'ta bayram namazı saat 06.11'de kılınacak.

DİĞER İLLERİN BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR?

Bayram günü okunan tekbîr'e "Teşrik Tekbîri" denir.

"Allahû Ekber, Allahû Ekber; lâ ilâhe İllAllahu v'Allâhu Ekber, Allâhu Ekber ve lillâhî-l-hamd."

Kurban Bayramı'nda, Arefe günü Sabah namazından başlamak üzere, Bayram'ın 4. günü İkindi namazına kadar (İkindi de dahil) her farz namazın sonunda bir defa Teşrik Tekbîri" okunması vâcib'dir.

KURBAN NE ZAMANA KADAR KESİLİR?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

Diyanet Kayseri Kurban Bayramı namazı saat kaçta? 2021 Kayseri bayram namazı vakti, saati!

Samsun Kurban Bayramı namazı vakti 2021! Diyanet Samsun Kurban Bayramı saat kaçta kılınacak?

Adana bayram namazı 2021 saati kaç? Diyanet Adana Kurban Bayramı namazı vakti!