Diyanet Zonguldak bayram namazı vakti! Zonguldak bayram namazı 2021 saati kaçta?

Zonguldak bayram namazı saatleri yakından takip ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı her il için bayram namazı vakitlerini yayınladı. 13 Mayıs Perşembe günü bayram namazı camilerde sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınacak. Yılda iki kez ve 2 rekat olarak kılınmaktadır. Zonguldak bayram namazı 2021 saati kaçta? İşte Diyanet Zonguldak bayram namazı vakti...

Zonguldak bayram namazı saati belli oldu. 13 Mayıs Perşembe günü Ramazan Bayramı'nın birinci günü kutlanacak. İslam alemi ilk bayram namazını kılacak. Kendilerini cuma namazı farz olan kimseler, cuma namazının usulü ve esaslarına göre bayram namazını kılacak. Zonguldak bayram namazı 2021 saati kaçta? Haberimizin içerisinden Diyanet Zonguldak bayram namazı vaktine ulaşabilirsiniz.

ZONGULDAK BAYRAM NAMAZI 2021 SAATİ KAÇTA?

Zonguldak bayram namazı 2021 saati belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre Zonguldak bayram namazı saat 06:10'da kılınacak.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZI ÖNEMİ

Bayram, bir neş'e ve sevinç günü demektir. Arabçası "Îyd"dir. Çoğulu "A'yad" gelir. Bayram tebriklerine "Ta'yîd", bayramlaşmaya da "Muayede" denir.

Peygamber Efendimiz Medine-i münevvereyi şereflendirince, ora halkının senede iki defa bayram yaparak eğlendiklerini öğrenince, onlara şöyle buyurmuş: "Yüce Allah o iki bayram günlerine karşılık onlardan daha hayırlı iki bayram günlerini size ihsan etmiştir." O günlerin Ramazan ve Kurban Bayramı günleri olduğunu müjdelemiştir. Bunlara Arabçada "Îyd-i Fıtır ve Îyd-i Adha" denir.

Bu günlere "İyd" denilmesi, bunların birer neş'e ve sevinç günü olmaları, hayra yorumlanmaları veya Allah'ın bu günlerde pek çok ihsanlarda bulunması bakımındandır. Ramazan Bayramı üç gün, Kurban Bayramı da dört gündür.

Kendilerine cuma namazı farz olanlara, cuma namazının vücub ve eda şartları içinde, Ramazan ve Kurban Bayramı namazları vacibdir. Yalnız Bayram namazlarında hutbeler vacib değildir. Bu namazlardan sonra hutbe okunması sünnettir.

Bayram namazlarının ilk vakti, işrak zamanıdır. Güneşin görünüşüne nazaran ufuktan bir veya iki mızrak boyu kadar yükselip kerahet vaktinin çıktığı andır. Bu andan itibaren istiva veya zeval vaktine kadar kılınması caizdir.

KADINLAR BAYRAM NAMAZI ILE SORUMLU MUDUR?

İslam âlimlerinin ittifakına göre kadınlar, cuma ve bayram namazlarıyla yükümlü değildirler (Semerkandî, Tuhfe, II, 161, 166; Halîl, Muhtasar, 45, 47; İbn Rüşd, Bidâye, I, 157; Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, I, 462). Bununla birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.),kadınları bayram namazına katılmaya teşvik etmiştir (Buhârî, Îdeyn, 15, 21; Hac, 81; Müslim, Salâtü'l-îdeyn, 1-3, 10-12). Bu itibarla kadınlar, şartların elverişli olması halinde cuma ve bayram namazlarına katılabilirler.