Zilkade ayı ibadetleri nelerdir? Zilkade ayının fazileti ve önemi hakkında bilgiler burada

Zilkade ayının fazileti ve ibadetleri gündemde araştırılan konular arasında yerini aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimine göre Zilkade ayı bugün başladı. Şevval ile Zilhicce ayları arasında yer alan ve on birinci ay olan Zilkade kelime anlamı olarak ''oturmak'' ve ''Barışa sahiplik eden'' anlamlarına geliyor. Zilkade ayı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Hicri takvime göre Zilkade ayı bugün başladı. Vatandaşlar Zilkade ayının fazileti ile ilgili arama yapmaya başladı. Zilkade ayı, yılın şevvalden sonra ve zilhicceden önce gelen on birinci aydır. Zilkade, oturmak anlamına gelir. Araplar bu ayda savaştan geri kalıp oturdukları için aya bu isim verilmiştir. İşte merak edilen tüm detaylar...

ZİLKADE AYININ FAZİLETİ NEDİR?

Zilkade ayı, savaşılması haram olan haram aylardandır (Muharrem, Recep, Zilkade ve Zilhicce). Zilkade, oturmak anlamına gelir. Araplar bu ayda savaştan geri kalıp oturduklarından dolayı bu aya bu ad verilmiştir.

ZİLKADE AYI İBADETLERİ NELERDİR?

Zilkade ayı, Hac aylarından olduğu için, geceleri zaman zaman teheccüd namazına kalkılır. Cuma geceleri tesbih namazı da kılınır.

İslâmî telâkkiye göre Allah’ın saygılı kıldığı dört aydan birincisi olan Zülka’de ayında müslümanların her türlü söz ve davranışlarında daha dikkatli davranmaları, bu hürmetli ayı fırsat bilerek ruh ve kalplerini zikir, tefekkür ve ibadetle süslemeleri, haram ve yasaklardan kaçınmakta daha hassas davranmaları, İslâmî hizmetlere daha şuurlu olarak katkıda bulunmaları gerekmektedir.

ZİLKADE AYINDA ORUÇ TUTULUR MU?

Zilkade ayı için farz kılınan bir oruç ibadeti bulunmuyor. Ancak bir hadis-i şerife göre bu ayda üç gün oruç tutmak çok sevaptır.

“Haram Aylardan (Muharrem,Zilkade,Zilhicce,Recep’den)üç gün oruç tutana, Allahü Teala dokuz yüz senelik oruç sevabı yazar.” (Hadis-i Şerif,İhyau Ulumi’d-din)