Zilhicce ayı ne zaman başlayacak? Zilhicce ayı fazileti ve ibadetleri neler?

Zilhicce ayı tarihi ve faziletleri yakından takip ediliyor. Kurban ayının yaklaşmasıyla beraber konu bir kez daha gündeme geldi. Müslüman alemi mübarek gün ve geceler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Zilhicce ayı ne zaman başlayacak? Zilhicce ayı fazileti ve ibadetleri neler? Yapılması gereken ibadetlere haberimizde sizler için yerdik.

Zilhicce ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı takviminde yayınlandı. Hac ayı olarak bilinen bu ayda Müminler bolca ibadet edecek ve yaratıcısından af dileyecek. Zilkade ayının bitmesiyle beraber Zilhicce ayına gireceğiz. Peki, Zilhicce ayı ne zaman başlayacak? Zilhicce ayı fazileti ve ibadetleri neler? Haberimizin içerisinden konu hakkından tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

ZİLHİCCE AYI NE ZAMAN?

Zilhicce ayına, 11 Temmuz Pazar günü gireceğiz. 23 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı'nın son günü Zilhicce ayıda bitecek.

ZİLHİCCE AYININ FAZİLETİ

Zilhicce ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı takviminde yayınlandı. Hac ayı olarak bilinen bu ayda Müminler bolca ibadet edecek ve yaratıcısından af dileyecek. Zilkade ayının bitmesiyle beraber Zilhicce ayına gireceğiz. Peki, Zilhicce ayı ne zaman, fazileti nedir? Zilhicce ayı ibadetleri neler? Haberimizin içerisinden konu hakkından tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

ZİLHİCCENİN İLK 10 GÜNÜNDE NELER YAPILIR?

Zilhicce ayının birinden onuna (yâni Kurban Bayramının ilk gününe) kadar, her gün sabah namazlarından sonra:

10 salevât-ı şerîfe: "Allahümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed."

10 istiğfâr: "Estağfirullâhe'l-Azîm el-Kerîm ellezî lâ ilâhe illâ Hüve'l-Hayye'l-Kayyûme ve etûbü ileyk ve nes'elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ innehû hüve't-Tevvâbü'r-Rahîm."

10 tevhid: "Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihi'l-hayr ve hüve alâ külli şey'in kadîr" okunur.

ZİLHİCCE AYINDA NELER YAPMAK GEREKİR?

Zilhicce ayı oruç tutma günlerinden birisidir Senedeki faziletli günler. Ramazan ayından sonra, Arefe günü, Aşûre günü, Zilhicce ve Muharrem aylarının ilk on günleridir. Haram aylarının tamamı, oruç tutma günleridir. Bunlar faziletli günlerdir. Bu kıymetli ay ibadetle değerlendirilmelidir "Allah'ın katında, Zilhicce ayının (ilk) on günlerinden daha kıymetli günler yoktur, O günlerde Allah-ü Teala'ya çok ibadet ediniz!"