Zilhicce ayı namazı nasıl kılınır? İşte 2,4,6 rekatlık Zilhicce ayı namazı kılınışı...

Zilhicce ayı namazı hakkında detaylı bilgiler araştırılıyor. Milyonlarca vatandaş bu ayda yaratıcısına daha yakın olmak, şükür etmek ve ibadetlerini sıklaştırmak için Zilhicce ayı namazı nasıl kılınır? Zilhicce ayı namazı kaç rekattır? sorusuna yanıt arıyor. 11 Temmuz'da başlayan bu önemli ayın 10. günü Kurban Bayramı'nın 1. gününe denk geliyor. İşte namazın kılınışı ve detayları...

Zilhicce ayı namazı yakından takip edilen konulardan oluyor. Bu mübarek ayda ibadetlerini arttırmak isteyen kişiler aramalarında Zilhicce ayı namazı nasıl kılınır? Zilhicce ayı namazı kaç rekattır? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Bu ayın 10. günü Kurban Bayramı2nın ilk günü olarak kutlanacak.

ZİLHİCCE AYI NAMAZI NEDİR?

Zilhicce ayının ilk on gününde kılınması tavsiye edilen bu namaz, zilhicce ayının ilk on gününde akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınmaktadır. Bu namazda Fatiha suresinden sonra İhlas suresi ve ardından A'raf suresinin 142. Ayeti okunmalıdır. Bu namaza "ve veadna" namazı da denmektedir. İmam Muhammed Bakır'dan (aleyhi selam) nakledilen bir hadise göre her kim bu namazı kılarsa kendisine hac sevabı verilir.

ZİLHİCCE AYI NAMAZI NASIL KILINIR?

Bu namaz Zilhicce ayının ilk on gününde (zilkade ayının son gecesinden kurban bayramı gününe kadar) akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınmalıdır.

Zilhicce namazına; 'Niyet ettin Allah rızası için Zilhicce tesbih namazı kılmaya... BismillAhirrahmanirrahiym'

Bu namaz iki rekâtlı bir namazdır. Her rekâtında Fatiha suresinden sonra İhlas suresi ve ardından A'raf suresinin 142. Ayeti okunmalıdır:

وَ واعَدْنا مُوسی‏ ثَلاثِینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی‏ لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ "(Bana ibadet etmesi için) Musa'ya otuz gece vaat verdik ve ona on gece daha ilâve ettik; böylece Rabbinin belirlediği vakit kırk geceyi buldu. Musa, kardeşi Harun'a dedi ki: Kavmimin içinde benim yerime geç, onları ıslah et, bozguncuların yoluna uyma."

Bu ayetten sonra rükûa gidilmeli ve secde yapılmalıdır. Daha sonra teşehhüd ve selamdan sonra namaz bitirilmelidir.

1. Rekâtta: 1 Fatiha, 11 İhlâs suresi

2. Rekâtta: 1 Fatiha, 3 Kâfirun, 11 İhlas suresi

3. Rekâtta: 1 Fatiha, 1 Tekâsür, 11 İhlas suresi

4. Rekâtta: 1 Fatiha, 3 Ayetel Kürsi, 25 İhlas suresi, okunur.

Zilhicce ayında oruç tutulur mu? Zilhicce ayı orucu kaç gün, nasıl tutulur?

Zilhicce ayı zikirleri 2021 neler? Zilhicce ayının 10 gününde çekilecek tesbihler ve dualar hangileri?