Gelinim Mutfakta zeytinyağlı patlıcan ruloları tarifi, malzemeleri! Zeytinyağlı patlıcan ruloları nasıl yapılır?

Zeytinyağlı patlıcan ruloları ekran başındaki izleyenlerin yakından takip ettiği konulardan oldu. Bugün yarışmada yine büyük bir mücadele yaşanacak. Kanal D'nin en çok altın kazandıran yarışmasında lezzetli tarifler izleyenlerle buluşuyor. Peki, Zeytinyağlı patlıcan ruloları nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta zeytinyağlı patlıcan ruloları tarifi, malzemeleri...

Zeytinyağlı patlıcan ruloları, Seda Sayan tarafından yayınlandı. Kanal D'nin 3 sezondur devam eden yemek yarışmasında gelinler kıyasıya mücadele veriyor. Bugün hünerlerini sergileyecek olan gelinlere puanlamayı yine kayınvalideler yapıyor. Zeytinyağlı patlıcan ruloları nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden Gelinim Mutfakta zeytinyağlı patlıcan ruloları tarifi ve malzemelerine ulaşabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN RULOLARI MALZEMELERİ NELER?

2 adet patlıcan

3 adet soğan

1 tatlı kaşığı şeker

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

3 adet domates

2 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı karabiber

Sıvıyağ – (kızartmak için)

Üzeri için:

7-8 dal maydanoz

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN RULOLARI NASIL YAPILIR?

Patlıcanları uzun ince dilimleyin.

Kızgın yağda kızartın.

Soğanları piyazlık doğrayın.

Tencereye zeytinyağı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.

İnce dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve onları da soğanlara ekleyin.

Şeker, tuz ve karabiber ekleyip, domatesler suyunu çekince ateşten alın.

İç harcı patlıcan dilimlerine teker teker rulo şeklinde sarın.

Bir fırın kabına dizip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Üzerine kıyılmış maydanoz serperek soğuk servis edin.