Zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri! Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi nasıl yapılır?

Zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, bugün Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Lezzetli yemeklerin yapıldığı programda her gün bir kişi birinci olmak için yarışıyor. Programın suncusu Seda Sayan zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifini gelinlere anlattı. Yemek tarifini kaçıranlar için Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi nasıl yapılır? sorusuna cevabımız haberimizde.

Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi ekrana geldi. Seda Sayan yemeğin tarifini ve malzemelerini gelinlere açıkladı. Yarışmacılar hızlıca mutfağa girip tarifi yapmaya başladı. Alternatif yemek tarifleri Gelinim Mutfakta ekranlarından izleyiciler ile buluşuyor. Tarifi kaçıranlar aramalarında konuya yer veriyor. Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi nasıl yapılır? İşte Zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri

ZEYTİNLİ KÖFTE MALZEMELERİ

Köfte İçin:

500 gram kıyma

Yarım çay bardağı kıyılmış siyah zeytin

Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil zeytin

1 adet küçük boy rendelenmiş soğan

2 yemek kaşığı galeta unu

1 tatlı kaşığı biber salçası

6 dal kıyılmış maydanoz

Tuz, karabiber, yenibahar

Zeytinli Mantar Sote İçin:

400 gram mantar

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

1 adet küçük boy salçalık kırmızı biber

ZEYTİNLİ KÖFTE TARİFİ

Zeytinlerin fazla tuzunu almak için ılık suda, 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine zeytinleri ve kalan malzemeyi ilave edip, yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan zeytinli mantar sote için tereyağı ve ayçiçeği yağını bir tavaya alıp kıyılmış mantarı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve zeytinleri katın ve birkaç dakika birlikte pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kremayı katıp ocaktan alın. Dallarına ayırdığınız kekiği ekleyin. Köfteleri servis tabağına alın. Zeytinli mantar soteyle birlikte servis yapın.

ISPANAK PÜRESİ MALZEMELERİ

Yarım kilo ıspanak

50 gram tereyağı veya margarin

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1/2 (yarım) çay bardağı su

Tuz karabiber

ISPANAK PÜRESİ TARİFİ

Ispanak sevmeyenlerin bile çok beğeneceği bir tarif. Et ve tavuk yanına da çok yakışıyor. Ispanağı iyice yıkayıp saplarından ayıklıyoruz. 1/2 çay bardağı suyla haşlıyoruz. Soğuduğunda suyunu iyice sıkıp rondoda çekiyoruz.Tavaya yağ ve unu alıp kavuruyoruz. Pembeleşince ıspanak ve sütü ekliyoruz. Koyu kıvama gelince tuz ve karabiber ekliyoruz. Altını kapatıp blenderdan geçiyoruz. Afiyet olsun.