Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi ekrana geldi. Seda Sayan yemeğin tarifini ve malzemelerini gelinlere açıkladı. Yarışmacılar hızlıca mutfağa girip tarifi yapmaya başladı. Alternatif yemek tarifleri Gelinim Mutfakta ekranlarından izleyiciler ile buluşuyor. Tarifi kaçıranlar aramalarında konuya yer veriyor. Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi nasıl yapılır? İşte Zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri
ZEYTİNLİ KÖFTE MALZEMELERİ
Köfte İçin:
500 gram kıyma
Yarım çay bardağı kıyılmış siyah zeytin
Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil zeytin
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar
Zeytinli Mantar Sote İçin:
400 gram mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet küçük boy salçalık kırmızı biber
ZEYTİNLİ KÖFTE TARİFİ
Zeytinlerin fazla tuzunu almak için ılık suda, 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine zeytinleri ve kalan malzemeyi ilave edip, yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan zeytinli mantar sote için tereyağı ve ayçiçeği yağını bir tavaya alıp kıyılmış mantarı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve zeytinleri katın ve birkaç dakika birlikte pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kremayı katıp ocaktan alın. Dallarına ayırdığınız kekiği ekleyin. Köfteleri servis tabağına alın. Zeytinli mantar soteyle birlikte servis yapın.
ISPANAK PÜRESİ MALZEMELERİ
Yarım kilo ıspanak
50 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) çay bardağı su
Tuz karabiber
ISPANAK PÜRESİ TARİFİ
Ispanak sevmeyenlerin bile çok beğeneceği bir tarif. Et ve tavuk yanına da çok yakışıyor. Ispanağı iyice yıkayıp saplarından ayıklıyoruz. 1/2 çay bardağı suyla haşlıyoruz. Soğuduğunda suyunu iyice sıkıp rondoda çekiyoruz.Tavaya yağ ve unu alıp kavuruyoruz. Pembeleşince ıspanak ve sütü ekliyoruz. Koyu kıvama gelince tuz ve karabiber ekliyoruz. Altını kapatıp blenderdan geçiyoruz. Afiyet olsun.