Yeni yıla sayılı günler kala hem çocukların hem de büyüklerin severek tükettiği, bayatlamadan uzun süre saklanabilen Zencefilli Kurabiye tarifi merak edilmeye başlandı. Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi tarifi ve malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Orijinal adı Gingerbread olan yılbaşı kurabiyesi yapmanın en pratik yolu sizlerle...
100 gr sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın, karıştırdıktan sonra biraz yoğurun, eğer zencefilli yılbaşı kurabiyenizin hamuru ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Daha sonra kalıplarınızla hamura dileğiniz şekli verin. 170 derece olarak ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...