Zeliha'nın ölümüne 6 yıl hapis istemi

Çanakkale'de bisikletli üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'e kamyonetiyle çarparak ölümüne neden olan sürücü hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

DHA

Çanakkale Eceabat'ta 28 Nisan'da S.Ç. yönetimindeki kamyonet, Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Zeliha Güneş'in kullandığı bisiklete çarptı. 5 Mayıs'ta düzenlenen 11'inci Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yapan Güneş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Gözaltına alınan S.Ç., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'ÇOK AZ SOLA KAÇABİLDİM'

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamlayıp, iddianamesini hazırladı. 'Taksirle ölüme sebep olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen S.Ç. iddianamedeki ifadesinde, "Ara yoldan ana yola bağlanan yerde 2 bisikletli gördüm. Hızım normaldi. Bisikletlilerden biri, birden önüme çıktı. Karşıdan araç gelmesi sebebiyle direksiyonu çok az sola kırabildim. Aracın sol aynası bisikletliye çarptı. Aracı durdurarak yardım için gittim" dedi. Güneş ile bisiklet süren E.A. ise "Zeliha ile birlikte Eceabat'a gittik. Zeliha ile aramda birkaç teker farkla önlü arkalı gidiyorduk. Zeliha öndeydi. Yanımdan hızlı bir şekilde kamyonet geçti. Zeliha'nın gidonuna kamyonetin arkası çarptı. Yol çizgisinin iç kısmındaydık, yola çıkmadık. Şüpheli durmadı. Bir motorcu, şüpheliyi durdurdu" dedi.

KUSURU BULUNMUYOR

Kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu da iddianameye girdi. Raporda, S.Ç.'nin önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek, yakın takip kural ihlalleri nedeniyle asli ve tam kusurlu olduğu, bisiklet sürücü olan Zeliha Güneş'in ise kusurunun bulunmadığı belirtildi.