Yusufeli'ye bir kez daha büyük alkış

Koca yürekli Yusufeli... 'Daha fazla yardım israf olur' Artvin Yusufeli'nde çıkan yangında Dereiçi Köyü'nde 193 yapı zarar gördü, bölgeye yardım yağdı. İhtiyaçları karşılanan vatandaşlar, ‘Bu kadarı yeter, yardımlar ihtiyaç sahiplerine gitsin' dedi.

Artvin Yusufeli'ndeki 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi Köyü'nde 17 Mart'ta bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçradı. Köyü saran alevler, ekiplerin 8 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınabildi. 35 binada 52 ev yandı, ahır ve samanlıklarla birlikte 193 yapı zarar gördü, 30 dolayında büyükbaş hayvan telef oldu. Köydeki acil ihtiyaçlar için AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan toplam 3.5 milyon lira gönderildi.

YARALARIMIZ SARILDI

Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağan köyde vatandaşlar, artık ihtiyaçlarının karşılandığını ve daha fazla gönderilmemesini istedi. Yardımların israf olmaması için başka ihtiyaç sahiplerine iletilmesini isteyen köylüler, "Yaralarımız sarıldı, teşekkürler" dedi. Köyde TOKİ tarafından 21 binada 52 konut ile 60 dolayında ahır ve samanlık inşa edilecek. Zemin etüt çalışmalarının ardından binaların inşaatı başlayacak. Binalar taş ve ahşap karışımlı yatay mimaride inşa edilecek.

EVLERDE YER KALMADI

Muhtar Sabri Duman, yardıma muhtaçken yardım dağıtacak pozisyona geldiklerini belirterek, "Yardımları dağıttığımız insanların evlerinde artık yer yok. Her şey fazlasıyla geldi. Yardımlar bizim için yeterli" dedi.

KOMŞULARINI MİSAFİR ETMİŞLERDİ

Yusufeli'nde yangından etkilenmeyen vatandaşlar, evleri küle dönen komşuları için çadır kurdurmayıp, evlerinde ağırlamıştı.