Yurt dışı uçuşlar iptal mi? Tam kapanmada yurt dışı seyahatler serbest mi?

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde yurt dışı uçuşların durumu merak ediliyor. Yurt dışına bileti olanlar veya yeni bilet alacaklar uçuşların iptal olup olmadığını araştırıyor. Peki, yurt dışı uçuşlar iptal mi? Tam kapanmada yurt dışı seyahatlere izin var mı?

Tam kapanmada yurt dışı seyahatlerin durumu gündemde yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Tam kapanmada 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yurt dışı uçuşlar iptal mi? Tam kapanmada yurt dışı seyahatlere izin var mı?

YURT DIŞI UÇUŞLAR İPTAL Mİ, SERBEST Mİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yurt dışı seyahatlerle ilgili bir kısıtlama bulunmadığı belirtildi.

Yurt dışı seyahatlerle ilgili herhangi bir kısıtlama veya sınırlandırma bulunmuyor. Yurt dışı bağlantılı uçakla seyahat edecek yolculardan yurt dışı uçuşlarını belgelemek kaydıyla, yurt içi aktarma uçuşları ile ikametlerine geliş ve gidişlerini sağlayacakları özel araç, otobüs, tren vb. ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklarda, seyahat izin belgesi istenmeyecek.

Yurt içinde belirtilen dönem içerisinde uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek, geçerli bir seyahat izninin bulunması halinde biletleme işlemi gerçekleştirilecektir.

Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması muhakkak yapılacak ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı bir durumun olmaması halinde araca alınacaktır.