Yunus katlIamı

Zonguldak’ta doğa fotoğrafı çeken Prof. Dr. Sözen, sahilde silahla vurulmuş 6 yunus ölüsü buldu. Profesör, yunusları vuran balıkçıkları fotoğraflayıp yetkililere ihbar edince soruşturma başlatıldı. 

BALIKÇILARIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Zonguldak’ta kuş türleriyle ilgili çalışmalar yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, kuş cenneti Filyos'ta kuş fotoğrafı çekerken sahilden gelen silah seslerini duydu. Sahile giden profesör, silahla vurulmuş 6 yunusla karşılaştı. Prof. Dr. Sözen, aynı zamanda yunusları vurduğu ileri sürülen balıkçıları da ellerinde silahla fotoğrafladı. 

SEVMEDİKLERİ İÇİN ÖLDÜRÜYORLAR

Prof. Dr. Sözen, bu fotoğrafları Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim ederek ihbarda bulundu. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Prof. Dr. Sözen, yunusların, beslendiği balıkların peşinden bu dönemlerde sahile geldiklerini belirterek şunları söyledi: Bunlar balıklarla beslendikleri için balıkçıların attıkları ağlardaki balıkları da alıyorlar. Bu yüzden balıkçılar bunları pek sevmezler. Muhtemelen ağlara kızgınlıkla bunları öldürmeyi tercih ediyor. Bunların öldürülmesi yasak.