Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında 4 gün yasak olacak mı, kaç gün sürecek?

Sokağa çıkma kısıtlaması 2 haftayı aşkın süredir 81 ilde uygulanıyor. Bundan sonraki haftalarda da yeni bir karar alınıncaya kadar belirtildiği şekilde devam edecek uygulama için gözler 31 Aralık gecesine çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Aralık yılbaşı gecesi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirtti. Peki, Yılbaşında 4 gün yasak olacak mı, kaç gün sürecek? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Pandemi ile mücadele kapsamında 2 haftadır sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması sebebi ile alınan önlemler arasında yer alan sokağa çıkma yasağının 31 Aralık gecesi uygulanıp uygulanmayacağı Sağlık Bakan Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Yılbaşında 4 gün yasak olacak mı, kaç gün sürecek? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? İşte tüm merak edilenler.. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 81 İL VALİLİĞİNE KORONAVİRÜS GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Kovid-19 Salgını" konulu ek genelge gönderdi.

1 Aralık 2020-4 Ocak 2021 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, hafta sonu kısıtlamalarındaki usul ve esaslar geçerli olacak.

Genelgeye göre balıkçı ve balık tezgahı şeklindeki iş yerleri, hafta sonları uygulanan kısıtlama süresince 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Genel kurulları dahil olmak üzere sendikaların yapacağı etkinlikler 1 Mart 2021'e kadar ertelenecek.

YILBAŞINDA 4 GÜN YASAK OLACAK MI?

Kabine toplantısı ardından alınan yeni kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. İşte milyonların kilitlendiği o kararlar…

“Bu süreçte tedbirleri sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Elde edilen kazanımları güçlendirmek için sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den, 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç, faaliyetlerini sürdürebilecektir. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır. Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Sağlık Bakanımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun süratle neticelendirilmesi hususunda görevlendirdim. Mevcut uygulamalarla ilgili ihtiyaç duyulacak sıkılaştırma veya normalleşme adımlarını istediğimiz anda atma imkanına sahibiz. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çoğunun bizden daha kötü durumda olması Türkiye’nin salgınla mücadelede geride değil, tam tersine ileride olduğunun işaretidir.

YILBAŞI NE ZAMAN?

1 Ocak 2021 Cuma gününe denk gelmektedir. Cumartesi Pazar günü de sayıldığında yılbaşında 3 gün resmi izin yapılmış olacak.

Yılbaşında evde toplanmasının cezası var mı? Yılbaşında evlerde kutlamanın cezası ne kadar, kaç TL?

Yeni kısıtlamalar gelecek mi? 14 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kuaförler kapanacak mı? Kuaförler ve berberler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?