Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi pilavı şimdiden aranmaya başlandı. Yılbaşında hindi pişirecek olan vatandaşlar fiyatları da merak ediyor. Peki hindi yılbaşında ne kadar? Yeni yılı evde karşılamak isteyenler için sofra hazırlıkları başladı. Yeni yıl sofrası deyince akıllara ilk olarak hindi dolması geliyor. Bu yıl 2017'i 2018'e bağlayan gece hindi dolması yemek isteyenler pazar fiyatlarını merak ediyor. Hindiler bu yıl 140 TL'den satılıyor. Satıcılar dişi olanın daha iyi olduğunu söylüyor. Geçen seneden farklı olarak 10 TL farklı olan hindi pazarına baktığımız zaman 100-150 TL arasında değişiyor. İyi bir hindi seçmek için tüylerine bakmak gerekiyor. Tüyleri parlak olan hindi sağlıklı oluyor. Dişi hindi lezzet açısından daha iyi oluyor. Peki Hindi dolması nasıl yapılır malzemeler neler hindi dolması yapma kolay tarihi Google'da aranmaya başlandı. Hindi nasıl pişirilir sorusunu soran vatandaşlar yılbaşı sofralarını hazırlamaya başlıyor. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi dolması kolay tarifine gelin hep birlikte bakalım
HAZIRLANMIŞ HİNDİ NE KADAR?
Hindi dolması aynı zamanda lokantalarda da hazırlanıyor. 79 TL'den başlayan hindi fiyatları 145 TL'ye kadar çıkıyor.
Yılbaşı sofralarının en çok tercih edilen yemeklerinden biri hindi dolması. Bilindiği üzere hindi pişirmek zor bir iş. Kolay pişmeyen et nasıl yapılacak merak ediliyor. Öncelikle hindi malzemesi için gerekli olan malzemelere bakalım. Hindi dolması yapımında hem hindi hem de pilav için ayrı malzemeler gerekli. Hindi dolması yapımında gerekli malzemeler; 1 büyük hindi, 1 su bardağı süt, Yarım limon, 1 yemek kaşığı biber salçası, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber. Pilav için; 2 soğan, 2.5 su bardağı baldo pirinç, 300 gr hindi veya tavuk ciğeri, 25 gr dolmalık fıstık, Yarım demet ince kıyılmış maydanoz, ¼ demet ince kıyılmış dereotu, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, Yeteri kadar su, yarım limon, yenibahar, karabiber.
HİNDİYİ 3 - 4 SAAT MARİNE EDİN
Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hindiyi önce limon ile iyice ovun. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin. Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli). Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
HİNDİNİN AYAKLARINI BAĞLAYIN
Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün. Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin ve sonunda yılbaşı yemeklerinin olmazsa olmazı hindiyi hazırlayın.