Ayasofya Camii minberindeki yeşil sancağın anlamı nedir?

Danıştay'ın kararı ile müze statüsünden kalkan Ayasofya Camii olarak ibadete açılıyor. Ayasofya Camii minberinin sağ ve sol iki yanına yeşil sancak asıldı. Osmanlı'da yer alan yeşil sancak, hilafet sancağı olarak bilinmektedir. Yeşil sancağın zeminin yeşil bir renk ve üzerinde üç beyaz hilal bulunmaktadır.

Ayasofya Camii minberinin sağ ve sol kısımlarının asılan yeşil sancak Osmanlı Devleti’nde hilafet sancağı olarakta bilinmektedir. Geçtiğimiz günlerde Danıştay’ın verdiği kararı ile Ayasofya müze statüsünden kaldırıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile ibadete açılacak olan Ayasofya Camii minberine yeşil sancak asıldı. Ayasofya Camii’nin asılan yeşil sancak fethin sembolü olarak kabul görmektedir.

Ayasofya neden ibadete kapandı? Ayasofya Cami ne zaman ve nasıl müze oldu?

Ayasofya kaç yılında yapıldı? 1500 yıllık Ayasofya Camii tarihi...

YEŞİL SANCAK NE ANLAMA GELİYOR?

Yeşil zemin üzerinde üç beyaz hilal bulunmaktadır. Bu üç hilal üç kıta olan Avrupa, Asya ve Afrika'yı temsil etmektedir.

Osmanlı “Fetih" geleneğinde fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılır ve minberin sağ giriş tarafına kılıç konulurdu.

Ayasofya Camii'ni kim inşa etti? Ayasofya Zoe mozaiği nedir?

Osmanlı Devleti'nin armasında yer alan yeşil sancak hilafet sancağıdır. Yeşil sancak, islamiyetin hakimiyetini temsil etmektedir. Hilafet Osmanlıda çok önemlidir.

En güzel Ayasofya fotoğrafları ve resimleri burada!

Ayasofya kelime anlamı nedir? Ayasofya ne demek?