Yeşil sahada asayiş berkemal

Tek yumurta ikizleri ve futbol tutkunu olan Burak ve Batuhan Gültek kardeşler, aynı maçta birlikte ‘hakem' olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşadı.

SONER KAN

Tek yumurta ikizleri polis kardeşler Burak ve Batuhan Gültek, aynı maçta birlikte 'hakem' olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşadı. Futbol tutkunu ikizlerden Burak, 5 yıl önce emniyet teşkilatına katıldı. Bir yıl sonra da ikizi Batuhan aynı yolu izleyip Malatya'da polis oldu.

TAM NOT ALDILAR

Burak tayinini Malatya'ya aldırdı, ikizler aynı şehirde asayişi sağlamaya başladı. İkisi de polis olan Gültek kardeşler, futboldan da kopmadı ve tutkuyla bağlı oldukları hakemlikte klasmanları yükseldi. Önceki gün '5 Ocak Yeni Adana Stadyumu'nda Adanaspor ile Adıyaman Futbol Kulübü arasında oynanan; 'Ziraat Türkiye Kupası' 3. tur karşılaşmasının orta hakemi Batuhan Gültek, çizgi hakemi de Burak Gültek'ti. Birbirlerine yardımcı olan ikizler, adil bir yönetim sergiledi.

İKİZ POLİSLER AYNI MAÇI YÖNETTİ

İkiz polisler ilk kez bir profesyonel karşılaşmada birlikte maç yönetme keyfini yaşadı.

BEŞİKTAŞ'TAKİ TERÖR SALDIRISINDAN YARALI KURTULDU

Burak Gültek, ilk görev yeri İstanbul'da 10 Aralık 2016'da Beşiktaş-Bursaspor futbol maçının ardından düzenlenen bombalı terör saldırından yaralı kurtulmuştu. Eşzamanlı çifte saldırıda 38 polis şehit olurken 8 sivil de hayatını kaybetmişti.