Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle nasıl yapılır, malzemeleri neler? Yer elmalı sufle tarifi!

Yer elmalı sufle tarifi, Gelinim Mutfakta'da yer aldı. Program hafta içi her gün Kanal D'de Seda Sayan'ın sunumuyla yayınlanıyor. Salı günü gelinlerden yer elmalı sufle tarifi istendi. Belirtilen süre içinde yapılan yemeklere puanı kayınvalideler verdi. En yüksek puanı alan çeyrek altını kazandı. Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle tarifi, günün yemeği oldu. Ekran başında bulunan izleyenler, tarifi kaçırınca detaylı arama yapmaya başladı. Seda Sayan'ın sunumuyla hafta içi her gün yayınlanan gündüz kuşağı yarışma programında bir isim yaptığı yer elmalı sufle tarifi ile çeyrek altını kazanacak. Peki, Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle nasıl yapılır, malzemeleri neler?

YER ELMALI SUFLE MALZEMELERİ NELER?

4 yumurta

2 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

15 gr tereyağı

Pudra şekeri

1 elma

30 gr tereyağı

2 yemek kaşığı esmer şeker

3 yemek kaşığı krema

Gelinim Mutfakta 19 Ocak puan durumu! Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu?

GELİNİM MUTFAKTA YER ELMALI SUFLE TARİFİ

Elmanın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Tereyağını tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip eritin. Elma dilimlerini ilave edip pişirin. Kremayı ilave edin. Krema hafifçe ısındıktan sonra karışımın ılınması için tavayı ocaktan alın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Yumurta sarıları, şeker ve kremayı büyük bir cam kaseye alın. Yumurta aklarını ise mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı tereyağı eritilmiş büyük bir tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirin. Sufleyi büyük bir servis tabağına alın. Üzerine ılık elma dilimlerini ilave edin. Sufleyi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.