Sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Kabine Toplantısı sonrası yeni sokağa çıkma yasağı saatleri nasıl oldu?

81 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ne zaman son bulacağı ise tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan alınan kararları açıkladı. Erdoğan ''Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz.'' dedi. Peki, Sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Yeni sokağa çıkma yasağı saatleri nasıl? İşte Kabine Toplantısı kararları...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyordu. Hafta içi sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği merak edilirken Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine Toplantısı kararları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi. Peki, Sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Yeni sokağa çıkma yasağı saatleri nasıl oldu?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma yasağı ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan: "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek." ifadelerine yer verdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NASIL?

Hafta içi her gün saat 21:00'den sabah 05:00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Yasağa uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nin ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılıyor.

Nargile kafeler açıldı mı? Nargile kafeler ve eğlence mekanları ne zaman açılacak?

Kıraathaneler açılacak mı? Kahvehaneler ne zaman açılacak?

Halı sahalar açılacak mı? Halı sahalar ne zaman açılacak?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 6-7 Mart sokağa çıkma yasağı olacak mı?

65 yaş üstü seyahat yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor?