Türkiye risk haritası tablosu yayında! İllere göre koronavirüs risk haritası: Hangi il kırmızı, turuncu, sarı ve mavi?

Sağlık Bakanlığı merakla beklenen Türkiye koronavirüs risk haritası ile ilgili beklenen verileri paylaştı. Yeni risk haritası birçok yasak ve kararın alınmasında önemli bir rol oynayacak. Düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller 100 bin kişideki vaka sayısı ortalamasına göre belirleniyor. Peki, Türkiye koronavirüs risk haritası belli oldu mu? Hangi iller düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli?

Türkiye risk haritası milyonlarca vatandaşın yakın takibine alındı. Sağlık Bakanlığı koronavirüs risk haritası ile düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller belli oluyor. 15 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı liderliğinde toplanan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan mevcut kararların devam ettirileceğini söyledi. Peki, Yeni risk haritası açıklandı mı? Düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller hangileri?

YENİ RİSK HARİTASI BELLİ OLDU!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs risk haritası ile ilgili verileri paylaştı. İşte son durum...

1 MART KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ):

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI):

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU):

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.