Yeni (çipli) kimlik ücreti ne kadar, gerekli belgeler neler? Yeni kimlik randevu alma ekranı 2020

Yeni kimlik randevusu alan vatandaşlar, gerekli belgelerin ne olduğu yayımlandı. Vakit bulamayan ve henüz yeni kimlik çıkartamayan kişiler aramalarını hızlandırdı. On beş yaşı tamamlamış olan vatandaşların yeni kimlik randevusunu şahsen yapması gerekiyor. Haberimizin içerisinden yeni kimlik randevusu alma ekranına ulaşabilirsiniz.

Yeni kimlik randevusu almak isteyen kişiler konuya yoğun ilgi gösteriyor. Kimlik yenileme işlemi gerçekleştirmemiş kişiler gerekli evrakların ve ücretin ne kadar olduğunu merak ediyor. 1 Ocak 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda yeni kimlik çıkarılmaya başlandı. On beş yaşını tamamlamamış kişilerin yanından velisi olmak zorunda.  Haberimizin içerisinden yeni kimlik randevusu alma ekranına ulaşabilirsiniz.

YENİ KİMLİK KARTI GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

İlk defa yeni kimlik kartı çıkaracak kişiler yanlarında nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile işlemlerini gerçekleştirebilir.

KİMLİK RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

YENİ KİMLİK KARTI ÜCRETİ NE KADAR?

Yeni kimlik kartı ücretlerinde değişiklik yaşanmaktadır. İşte kimlik kartı ücretleri;

Doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL

Değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL

Kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 TL

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük internet sitesi üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılıyor.